Вершини ФК “Жоржівка”

– Середній вік наших гравців – 26–27 років, – розповів 27-річний граючий тренер ФК "Жоржівка" Євген Супруненко. – У команді є футболісти-професіонали, які виступали у першій і другій лігах чемпіонату України з футболу. Я сам свого часу грав за "Ворсклу-2", друголігові колективи "Рось" із Білої Церкви, столичну "Оболонь"…  А ще  – виступав за команди вищого дивізіону Молдови й Узбекистану. Тобто певний ігровий досвід маю. На жаль, травма перервала мою професійну спортивну кар'єру. Тож довелося зайнятися аматорським футболом, про що я зараз аж ні трохи не жалію.
– Які тренерські настанови даєте гравцям перед матчами?
– Для мене є неприпустимим грати від захисту. Завжди на полі намагаємося бути першим номером. Головне – самовідданість, бажання боротися до останнього і, звичайно ж, перемагати. Якщо ці якості футболістам не властиві, то нічого й виходити на поле. Також на кожен матч ми продумуємо окрему тактику, візерунок гри, враховуючи фізичну підготовку наших спортсменів і можливості суперників.
Даємо бій будь-якому супернику
– Євгене, за рік – чотири турніри і чотири перемоги. Як вдалося досягти такого високого результату?
– У другій лізі починали грати по суті з чистого аркуша. Переживали, чи вийде. Але з кожним матчем з'являлася усе більша упевненість. Щотайму створюємо по три-чотири гольові моменти. Це свідчить про високий рівень майстерності наших футболістів. Окрім того, допомагають схвальні відгуки наших уболівальників.
На сьогоднішній день у ФК "Жоржівка" присутній справжній командний дух. Нещодавно ми пережили певні труднощі. Кілька футболістів залишили клуб. Але відразу ж у нього влилися і нові сили. Тож будемо й надалі тримати свою марку.
– Якщо переможете у першій лізі чемпіонату області, де далі виступатимете?
– Можна буде спробувати свої сили у змаганнях серед колективів фізкультури України. Це – крок до другої ліги. Але, звичайно, для цього потрібна відповідна матеріальна база.
– Для нинішнього рівня матеріальне забезпечення у нас нормальне, – приєднується до розмови начальник команди Анатолій Тищенко. – Але, щоб рухатися на вищі футбольні щаблі, звичайно, треба його посилювати. На даний час і президент клубу Віктор Михайлович Цьова, і віце-президент Василь Григорович Омельченко доклали максимум зусиль, щоб забезпечити наших футболістів усім необхідним. У кожного з них кілька комплектів форми, маємо автотранспорт, хлопцям платимо зарплату. Є й преміальні та система заохочувальних бонусів. Платили ми за вихід у кожне наступне коло "Шишацького кубка", щоразу збільшуючи суму.

Проблема – відсутність стадіону

– Анатолію Григоровичу, як багато глядачів на матчах за вашою участю?
– Є у нас свої вболівальники. На деякі матчі людей приходило по кілька тисяч. Але переважно тоді, коли суперником був грант обласного рівня, як-то, приміром, ФК "Велика Багачка". Втім, поки що ми не маємо свого стадіону. Футбольне поле орендуємо у селі Стасі поблизу Полтави. Хочемо ж домашні матчі проводити вдома – у Жоржівці. Для будівництва стадіону там уже виділено місце, складено проект майбутньої новобудови, який передбачає півтори тисячі посадочних місць із роздягальнями і душовими. Знайшлися й спонсори, але, на жаль, через кризу поки що цю справу призупинено. Втім, сподіваємося, що скоро віз все-таки буде зрушено з місця. Адже гравці демонструють хороші результати, тож і матеріальна база повинна бути відповідною.
– Керівники клубу роблять усе для того, щоб ми мали належні умови для тренування, – розповідає півзахисник ФК "Жоржівка" Віталій Городчанин. – Двічі на тиждень ми тренуємося у Полтаві на стадіоні "Динамо". Думаю, у найближчому майбутньому покажемо ще вагоміші результати. Для цього є всі передумови. Більшість із нас працює, але ми вже звикли поєднувати роботу і спорт. Тренування відбуваються ввечері, а офіційні матчі – по суботах.
– У нас добре налагоджено і тренувальний процес, і відпочинок, – ділиться міркуваннями захисник команди Олександр Чамара. – Вважаю, нам під силу створити професійну команду і поступово йти вперед. Футбол – гра, яка вимагає постійно ставити нові завдання. На мою думку, першочерговою метою буде путівка на змагання серед колективів фізкультури.

Анатолій ВАСЕВИЧ
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.