Полтавщиною пройшли зливи

За даними Полтавського центру гідрометеорології такі стихійні погодні явища виникли через різку зміну температурних режимів – протягом цих днів із північного заходу на південний схід пройшов холодний атмосферний фронт. Особливо це було відчутно 9 липня – у першій половині дня було спекотно, а у другій – температура різко знизилася.
Випала велика кількість опадів. Приміром, у Полтаві за два дні випало 55 мм опадів, тоді як при оптимальних погодних умовах місячна липнева норма для нашої території складає 71 мм. Загалом у східних регіонах області випало в середньому
30 мм опадів, тоді як у західних – лише 5 мм.
Вистачає у ці дні роботи комунальникам. Лише в обласному центрі під час дводенних буревіїв зі старих насаджень посипалися гілки, а подекуди попадали й дерева. На вулиці Артема під поваленим деревом опинився автомобіль.
Втім “перепало” й іншим районам. Найгірша ситуація була у Кобеляках. Там, говорять синоптики, пройшли такі собі мікросмерчі. Унаслідок цього травми отримав чоловік від уламків черепиці, що від сильного вітру посипалася з даху будинку. Уламки дахового покриття пошкодили і автомобілі, що стояли поряд.
На полях та господарчих присадибних ділянках також відчувається подих стихії. На території Кобеляцького та Козельщинського району достиглі поля зернових на багатьох площах вилягли до землі. У місцевих мешканців городину побило градом.
Синоптики, у свою чергу, говорять, що у ці дні над територією Туреччини формується циклон, який прямує до України. Основна його хвиля пройде на південно-східній частині країни. На Полтавщині його вплив відчуватиметься в основному у вигляді посилення вітру, можливі невеликі короткочасні дощі.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.