Спортивна доблесть “Ворскли”

На чолі з головним тренером Миколою Павловим герої кубкового двобою у Дніпропетровську піднялися на імпровізовану сцену. Капітан команди Сергій Долганський тримав над собою завойований трофей, демонструючи його мешканцям та гостям міста. Футболістам вручили хліб-сіль, а гравці дарували присутнім шарфи – талісмани полтавської “Ворскли”.
– Майже щодня проходжу тут, але жодного разу не бачив стільки людей, – зізнався Микола Павлов в інтерв'ю журналістам. – Безпосередньо після матчу із “Шахтарем” у нас було багато емоцій. Нині ж уже більше думаємо про роботу, ніж про свято, тому, можливо, й не виявляємо емоції так бурхливо, як місяць тому. Взагалі, думаю, що ця перемога у моєму житті – найважливіша. Те, що я ставав чемпіоном України у складі київського “Динамо”, було звичним і зрозумілим для всіх. А стати володарем Кубка України з командою, яка зірок з неба до цього не хапала, – вважаю великим успіхом. І в цій перемозі заслуга всього колективу.
Потім святкове дійство плавно перемістилося на стадіон “Ворскла”. Футболістів і тренерів прийшли привітати голова обласної державної адміністрації Валерій Асадчев, голова обласної ради Олександр Удовіченко, Полтавський міський голова Андрій Матковський, почесний президент ФК “Ворскла” Костянтин Жеваго, президент клубу Олег Бабаєв, почесні президенти обласної федерації футболу Микола Залудяк і Анатолій Кукоба, начальник управління у справах фізичної культури і спорту облдержадміністрації, заслужений тренер України Віктор Пожечевський, віце-президент Федерації футболу України Борис Воскресенський, представники владних структур, громадськості, вболівальники.
– Я вболівальник із дуже великим стажем, – сказав у вітальному слові голова облдержадміністрації Валерій Асадчев. – Ми бачили фінальний матч у Дніпропетровську. Напередодні нам говорили, що вже на 20-й хвилині буде 3:0 на користь “Шахтаря”. Але після першого тайму всі засумнівалися. А коли “Ворскла” забила гол – це було просто неймовірно. Радість переповнювала наші серця. Незабаром на вас чекає київське “Динамо”, то нехай воно боїться вас. І це вже буде півперемоги.
– Футболісти “Ворскли” зробили велику справу, – наголосив голова обласної ради Олександр Удовіченко. – І сьогодні вони – наші герої. Нехай ця перемога стане початком нових перемог полтавського футболу. Тим більше, що почесний трофей здобуто у його 100-річний ювілей.
– Сьогоднішнього дня ми чекали з нетерпінням, щоб прийти сюди і сказати правду про “Ворсклу”, – зазначив Полтавський міський голова Андрій Матковський. – А правда полягає в тому, що наша улюблена команда – володар Кубка України. І це не фантастика, а реальність.
Під час урочистостей 17 футболістам було вручено посвідчення майстрів спорту України. У тому числі його отримав і екс- “ворсклянин”, а нині київський “динамівець” Сергій Кравченко. Керівництво клубу, тренери, гравці також отримали почесні грамоти й відзнаки облдержадміністрації, обласної та Полтавської міської рад. Головному тренеру Миколі Павлову офіційно було присвоєно звання Почесного громадянина Полтави. Почесного президента футбольного клубу Костянтина Жеваго нагороджено відзнакою Полтавської територіальної громади “Полтавська Битва 300 років”. Відзнаки “За досягнення в розвитку Олімпійського руху на Полтавщині” від Полтавського обласного відділення НОК отримали президент “Ворскли” Олег Бабаєв та півзахисник Йован Маркоскі. Також окремо було відзначено внесок у перемогу команди нападаючого Василя Сачка.
А потім відбувся концерт. Свої пісні футболістам “Ворскли” та їхнім уболівальникам дарували Ірина Білик та Ані Лорак, а місцевий гурт “Резонанс” презентував нову пісню “Ворскла”. Завершилися урочистості феєрверком, що осяяв нічне небо.
Тож свято минуло, попереду – тяжкі, напружені будні. “Ворсклі” необхідно буде утримувати вже підкорену вершину і докладати зусиль для взяття нових висот. Зрозуміло, що суперники прискіпливіше ставитимуться до полтавської команди, і їй треба буде на ділі довести, що цей злет – не випадковість. Перше ж випробування доволі серйозне. Наступної суботи у Сумах у матчі за Суперкубок біло-зелені зустрінуться із чемпіоном України – київським “Динамо”.
Удачі тобі, “Ворскло”! Нових перемог!

Анатолій ВАСЕВИЧ
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.