У центрі Гадяча виявлено арсенал

 Коли бульдозер звільняв територію від сміття, то на півметровій глибині ковш наштовхнувся на металевий предмет. Відкопавши його, розгледіли заіржавілу гвинтівку. Про знахідку повідомили до Гадяцького районного відділу МНС, а місцеві рятувальники, в свою чергу, викликали піротехнічну службу ГУ МНС Полтавської області. Піротехніки у той же день “накопали” ще більше двох десятків гвинтівок. Працівники міліції організували цілодобову охорону місця знахідки.
Наступного дня піротехнічна група ГУ МНС під час обстеження території виявила такий собі склад зброї часів війни. Фахівці викопали з землі 180 гвинтівок, 2 кулемети, мінометну міну, снаряд, 30 набоїв до гвинтівок, 400 грамів вибухівки.
Літні гадячани розповіли, що у часи Великої Вітчизняної війни у будинку, на місці якого нині облаштовується дитячий майданчик, був німецький штаб. Саме сюди, у підвал, зносили військові трофеї, відібрані у жителів Гадяча. Раніше під будівлею було кілька підземних ходів, але потім їх засипали…
Свого часу в цьому будинку розташовувалися районний суд і відділ юстиції. Кілька років будівля була в аварійному стані, аж доки її не зруйнували.
Знайдену зброю знищено, повідомила Світлана Наталенко.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.