Зберегти й примножити досягнуте

На колегії обласного управління лісового та мисливського господарства голова Держкомлісгоспу України Микола Тимошенко позитивно оцінив роботу полтавських лісівників і окреслив головні завдання галузі.  
За словами Миколи Тимошенка, до 2015 року в Україні планується посадити 460 тисяч гектарів нових лісів. А до 2045 року – довести показник заліснення до 20 відсотків. Перед полтавськими лісівниками стоїть завдання підвищити цей показник до 15 відсотків – нині лісистість на Полтавщині становить 8,7 відсотка. Для цього до 2045 року в області планують посадити майже 200 тисяч гектарів нових лісових насаджень, у тому числі 22 тисячі гектарів – у рамках програми “Ліси Полтавщини до 2015 року”.
У Полтаві голова Держкомлісгоспу України представив нового керівника обласного управління лісового та мисливського господарства. На цю посаду призначено Юрія Тараненка, який до цього очолював ДП “Миргородський лісгосп”. У роботі колегії взяли участь голова облдержадміністрації Валерій Асадчев, голова обласної ради Олександр Удовіченко, заступник голови облдержадміністрації Володимир Андрієнко, міський голова Полтави Андрій Матковський,  секретар Полтавської міськради Олександр Козуб.
На колегії було висловлено подяку за багаторічну сумлінну працю попередньому керівнику – Олександру Яреську, якому днями виповнилося 60 років, у зв’язку з цим він перейшов на іншу посаду – заступника директора ДП “Миргородський лісгосп”, а також розвиватиме конярство, адже є президентом федерації кінного спорту Полтавської області.
На колегії Андрій Матковський вручив йому подяку міського голови.
Олександр Яресько в свою чергу подякував керівництву за розуміння і підтримку протягом багатьох років, а всім працівникам лісового господарства області – за сумлінну працю.
– На Полтавщині закладена потужна матеріально-технічна і лісівнича база, маємо високий рівень ведення лісового господарства, одні з найвищих в Україні темпів та обсягів вирощування лісу і посадкового матеріалу, – підкреслив він. – Всього під посадки ми прийняли 8,5 тисячі гектарів неугідь, тож попереду – великий об’єм роботи.
Також на колегії йшлося про захист лісів від пожеж. За словами голови Держкомлісгоспу України Миколи Тимошенка, нині показник загорянь у державі в 16 разів вищий, ніж торік: уже вигоріло понад 4 тисячі гектарів лісу. Голова облдержадміністрації Валерій Асадчев відзначив, що обласна влада має намір поповнити матеріально-технічну базу лісників новою технікою, зокрема гелікоптерами. Голова обласної ради Олександр Удовіченко зазначив, що поставлене Держкомлісгоспом завдання доволі серйозне і потребує підтримки з боку депутатського корпусу та збільшення асигнувань.
Новий начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Юрій Тараненко має чималий досвід роботи в галузі. Трудовий шлях він починав робітником у Гоголівському лісництві, фахову освіту здобув в Українській сільськогосподарській академії. Працював у ДП “Миргородський лісгосп” – інженером, головним лісничим, першим заступником директора, останні одинадцять років – директором підприємства. Юрій Тараненко – депутат двох скликань Миргородської районної ради. Директором ДП “Миргородський лісгосп” призначено Анатолія Нечитайла.

Ірина РОГОЖИНСЬКА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.