Освіта й медицина потребують структурних змін

Про виконання вимог спільних угод між професійно-технічними навчальними закладами та замовниками робітничих кадрів доповідав заступник начальника головного управління освіти і науки облдержадміністрації Володимир Дуброва. Нині галузь підготовки робітничих кадрів, наголосив доповідач, перебуває у складних умовах. Потребуючи значних фінансово-матеріальних вкладень та інтелектуальної підтримки, не отримує їх. Бюджетне фінансування залишається основним джерелом забезпечення діяльності професійно-технічних навчальних закладів, але фінансуються тільки окремі статті. Майже не надають допомоги й виробничі структури. Але у головному управлінні освіти й науки облдержадміністрації переконані, що лише спільно з роботодавцями можна комплексно вирішити проблеми підготовки робітничих кадрів.
Начальник головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександр Сень, доповідаючи про організацію збирання ранніх зернових культур та формування регіональних ресурсів продовольчого зерна для потреб області в 2009 – 2010 маркетинговому році, зазначив, що Полтавщина розпочала жнива. Першими в поле вийшли хлібороби Новосанжарського району. Пік збиральної кампанії, як передбачають, припаде на середину другої декади липня. До збирання підлягає 683,9 тис. га ранніх зернових і зернобобових культур. Структура зернозбирального парку в області останніми роками покращується, проте ще не задовольняє потреб аграріїв. Нині завершується підготовка наявної техніки, буде залучено й додаткові комбайни. Очевидно, в аграріїв виникнуть певні проблеми із забезпеченням пальним, яке значно подорожчало. Окремо Олександр Сень наголосив на тому, що з 1 липня терміном на рік вводиться новий стандарт на зерно: вищі класи оцінюватимуть за білком і клейковиною, нижчі – лише за білком.
У доповіді начальника головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Віктора Лисака порушувалися актуальні проблеми виконання в області заходів щодо реформування системи охорони здоров’я, розвитку первинної медико-санітарної допомоги у Великобагачанському, Оржицькому, Шишацькому районах.
З обговорюваних питань прийнято відповідні рішення.
Розширене засідання колегії ОДА вів голова облдержадміністрації Валерій Асадчев. У роботі засідання взяв участь голова обласної ради Олександр Удовіченко.

Людмила САМОЙЛОВА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.