Сільська громада схвалила будівництво Комсомольської ТЕС

Нещодавно керівництво Полтавського ГЗК звернулося до дмитрівчан іще з однією пропозицією – побудувати на їх території Комсомольську теплову електростанцію. Щоб всебічно вивчити думку корінних мешканців, провели громадські слухання. Крім жителів села, у зібранні також взяли участь міський голова Комсомольська Сергій Супрун, генеральний директор ВАТ “Полтавський ГЗК” Віктор Лотоус, розробники проектно-кошторисної документації, представники інших служб і структур.
Нагальність такого будівництва науковці пояснюють дефіцитом електропостачання Комсомольського регіону, де вже працюють і планується спорудити нові потужні промислові підприємства. До того ж харківські фахівці запевнили, що негативний вплив об’єкта на природу й навколишнє середовище буде набагато меншим від допустимих норм. ТЕС намічають будувати на землях, непридатних для використання у сільському господарстві, – супісках і солончаках, віддалених на безпечну відстань від зон житлової забудови та масового відпочинку.
Мешканці села досить активно обговорювали запропоновану їм тему й ставили організаторам слухань найрізноманітніші хвилюючі запитання. Очевидно, відповіді на них отримали максимально вичерпні, бо під час голосування одноголосно ухвалили проект резолюції. Основною тезою цього документа була згода на будівництво Комсомольської ТЕС за умови чіткого дотримання вимог проектної документації, чинного природоохоронного законодавства та договору з Дмитрівською сільською радою.
Антоніна Прядко переконана, що таке будівництво принесе селу не тільки дешеву теплову і електричну енергію, а й додаткові робочі місця та нове комфортне житло.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.