Свято на свіжому повітрі

В останні роки у колективу “Зорі Полтавщини” з’явилася добра традиція – відзначати День журналіста на гостинній новосанжарській землі. Та перш ніж відправитися у подорож, зоряни на чолі з головним редактором, головою обласної організації Національної спілки журналістів України, заслуженим журналістом України Григорієм Гринем вшанували пам’ять колег, яких уже немає з нами, – поклали квіти до каменя на Алеї журналістів, відвідали могилу колишнього головного редактора “Зорі Полтавщини”, заслуженого журналіста України, кавалера ордена “За заслуги” II і III ступенів Леоніда Думенка.  
На в’їзді до Нових Санжар, біля каплиці “Віри, Надії, Любові та матері їх Софії”, колектив “Зорі Полтавщини” зустрів Новосанжарський селищний голова Андрій Река. Це саме завдяки його ініціативі, помноженій на бажання зробити  рідний край ще красивішим, слава про Нові Санжари лине далеко за межі області: вже кілька років поспіль селище визнають найкращим із благоустрою в Україні. Ідея будівництва каплиці, власне, як і створення парку “Батьки і діти початку третього тисячоліття”, що поблизу неї, належить Андрію Олександровичу.
– Цей парк ми заклали всією громадою минулого року. За задумом, кожна родина, в якій діти народилися після 1 січня 2001 року, отримує дозвіл на оренду невеликої ділянки, де може посадити дерево на честь своєї дитини, – розповів Андрій Река. – Нині тут росте вже 800 дерев.
До речі, парк розбитий не просто так, а з патріотичним підтекстом: його алеї прокладені у формі символічних літер – Н і С, тобто – Нові Санжари.
Поки їдемо селищем, впадає в око бездоганна чистота вулиць. Всюди встановлені лавочки та урни для сміття із написом “Дякуємо за чистоту”, в улюблених місцях відпочинку новосанжарців обладнані столики, мангали. Тут стали традиційними толоки, екологічні дні. “Насамперед, це велика заслуга наших людей. Вони самі зробили селище красивим. Дружно виходили на боротьбу зі смітниками, насаджували квітники, парки…” – пояснив Новосанжарський селищний голова.
Оглянули ми ще кілька визначних місць Нових Санжар – пам’ятник, встановлений на честь 200-річчя Полтавської битви, пам’ятник “Слава праці селянина”, славнозвісний “антикризовий стовп”, місце примирення, місток кохання та альтанку “Святої Покрови”.
Після цікавої та змістовної екскурсії нас чекали в одному з найкращих оздоровчих таборів області “Орлятко”. Із професійним святом зорян привітав заступник голови Новосанжарської районної ради Борис Федоренко. Він висловив вдячність головному редактору “Зорі Полтавщини” Григорію Гриню та журналістам газети за об’єктивне і всебічне висвітлення політичного, соціально-економічного і культурного життя району. Творчих успіхів і подальшого процвітання колективу газети побажали виконуючий обов’язки голови Новосанжарської райдержадміністрації Анатолій Мокляк, Новосанжарський селищний голова Андрій Река, директор оздоровчого табору “Орлятко” Анатолій Кожухаренко. Приємний сюрприз чекав на заступника голови Новосанжарської районної ради Бориса Федоренка – за плідну співпрацю зі ЗМІ та творчий доробок головний редактор “Зорі Полтавщини”, голова Полтавської обласної організації Національної спілки журналістів України Григорій Гринь вручив йому посвідчення та значок члена НСЖУ.
Змістовним і цікавим був відпочинок зорянського колективу, він наповнився спортивними змаганнями на свіжому повітрі,  конкурсами. Ми щиро вдячні давнім друзям і надійним партнерам газети – Новосанжарській районній раді, ТОВ “Сокіл” та його директору, депутату Новосанжарської районної ради Володимиру Замулі, директору оздоровчого  табору Анатолію Кожухаренку – за чудову можливість відпочити в одному з наймальовничіших куточків Полтавщини. З новими силами готові й надалі вірно служити вам, шановні читачі!

Ірина РОГОЖИНСЬКА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.