Пом’янути всі загублені життя

Його ініціатор, учителька Люба Маркевич, громадянка США українського походження, у передмові до каталогу цієї виставки зазначила, що її проект “був частково навіяний зусиллями показу дитячих мистецьких робіт різними організаціями у м. Полтава”. Люба Маркевич упродовж кількох років приїздить у різні міста України і збирає малюнки та вірші дітей на цю тему. Твори полтавців їй передала провідний редактор обласної бібліотеки для дітей імені Панаса Мирного Наталія Граїцька.
Цими днями Люба Маркевич побувала в Полтаві і в селі Римарівці Гадяцького району. Вона приїхала, щоб особисто зустрітися з учасниками виставки та її організаторами, подякувати їм, а також розповісти про те, як творчість дітей із України сприйняли поціновувачі мистецтва у США, і навіть привезла відеозаписи та публікації про виставку в Чикаго, приурочену до 75-річчя Голодомору в Україні.
Зустріч зі школярами та студентами міста й області, з їхніми педагогами, батьками, з усіма, хто опікувався виставкою, відбулася в залі Полтавського краєзнавчого музею.
У виступах йшлося і про наш обов’язок пам’ятати трагічні сторінки минулого, і про відповідальність, яка лягає на плечі молодого покоління, щоб майбутнє не знало подібних злочинів проти людства, і про те, що дорослі повинні підтримувати молоді таланти, як це проходить у рамках міжнародного проекту.
Зоря Полтавщини, Четвер, 14 травня 2009 р., 3 стор.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.