Щорічну премію вручили у день ювілею Панаса Мирного

Про лауреатів цього року, визначених членами журі премії наприкінці квітня, ми уже повідомляли нашим читачам. А вручення нагород відбулося у день ювілею письменника.
Починалися урочистості за традицією на території музею-садиби Панаса Мирного, де цьогорічні лауреати та голова обласної ради Олександр Удовіченко, міський голова Андрій Матковський разом із представниками громадськості поклали квіти до пам'ятника та на могилу письменника. Продовжилося свято у залі обласного Центру естетичного виховання учнівської молоді. Голова обласної ради Олександр Удовіченко вручив відзнаку авторському колективу у складі Ольги Ніколенко, Миколи Ляпаненка, Наталії Іванченко, Дмитра Старікова, Богдана Чернявського за створення документального фільму "Дороги Гоголя", який став головним внеском у відзначення 200-річного ювілею письменника-земляка. Він вручив також Почесну грамоту обласної ради членові Полтавської спілки літераторів Володимиру Слєпцову за виховання підростаючого покоління засобами художнього слова.
 До нагородження долучилися також заступник голови обласної ради, голова журі премії Володимир Марченко, заступник голови обласної держадміністрації Сергій Ясинський, заступник міського голови Полтави Лариса Семеняга, голова Октябрської у місті Полтаві ради Олег Пругло – вони вручили відзнаки письменниці Наталії Баклай, мистецтвознавцю Віталію Ханку, художнику Євгену Путрі, майстру художнього різьблення Віктору Фурману, президенту ТОВ "ЛУОЛ та Партнери" Юрію Кішінцю. Кожному із нагороджених адресувалися виступи мистецьких колективів ОЦЕВУМу та відомих виконавців.  
Зоря Полтавщини, Вівторок, 19 травня 2009 р., 2 стор.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.