Футбол

Тепер полтавська команда, яка опустилася на шостий рядок турнірної таблиці, повинна в завершальних матчах чемпіонату тільки перемагати. Наскільки вона готова зіграти на максимумі своїх зусиль – покаже домашня зустріч 8 травня з "Арсеналом". Є в запасі у "Ворскли" і півфінальний домашній поєдинок 13 травня з "Металістом" на Кубок України. Перемога в ньому теж гарантує участь ворсклян у єврокубках. Але ж потрібно перемагати…
Результати інших матчів 26-го туру: "Металург" Д – "Дніпро" – 1:1, "Чорноморець" – "Іллічівець" – 3:2, "Кривбас" – "Шахтар" – 0:1, "ФК Харків" – "ФК Львів" – 2:3, "Зоря" – "Динамо" – 0:1, "Арсенал" – "Металіст" – 0:2, "Карпати" – "Таврія" – 0:1.
 
Друга ліга

ФК "Полтава" – знову лідер
Олександр ЯКОВЛЄВ
Журналіст

Відбулися матчі 27-го туру першості України з футболу серед команд другої ліги в групі "Б". Черговий домашній поєдинок за участю ФК "Полтава" знову став центральним матчем туру. На стадіоні "Локомотив" наші земляки зустрічалися з лідером першості – "Сталлю". Команда з Дніпродзержинська минулого року вибула з першої ліги і в цьому сезоні сповнена бажання знову туди повернутися. Не менш амбітні плани і в ФК "Полтава" на чолі з президентом клубу Леонідом Соболєвим. Саме це й довели полтавські футболісти в очному протистоянні, перемігши суперника з рахунком 4:1. Причому гості після автоголу таки забили гол престижу на останніх хвилинах зустрічі. Знову в складі ФК "Полтава" відзначилися Полтавець і Данаєв, а ще свій перший гол у складі нашої команди забив Мустафаєв.
Також домашньою перемогою своїх уболівальників порадував кременчуцький "Кремінь", який переграв "Шахтар" із Свердловська з рахунком 2:1. Три очки до свого активу записав "Гірник-Спорт" з Комсомольська, який за календарем мав зустрічатися з ФК "Севастополь-2". Цей колектив з фінансових причин вибув з чемпіонату.
Не менш складний матч чекає на ФК "Полтава" в суботу, 9 травня, в Армянську. Місцевий "Титан" перемагав своїх суперників в останніх чотирьох турах і сповнений бажання дати бій лідеру першості.
Становище лідерів
1. ФК "Полтава" – 58.
2. "Сталь" – 56.
3. "Зірка" – 54.

Міні-футбол

Фіналісти зустрінуться в Полтаві
Микола БЕЗНОС
“Зоря Полтавщини”

Міністерство внутрішніх справ України стало ініціатором проведення національного турніру "Футбольна сім'я" серед дітей-сиріт. Днями у Полтаві на стадіоні "Динамо" відбувся обласний відбірковий тур, у якому взяли участь вихованці шкіл-інтернатів та дитячих будинків із Лубен, Кобеляк, Глобиного, Градизька, Полтави й села Андріївки Новосанжарського району.
В упертій боротьбі перемогу здобула команда Полтавської школи-інтернату
№ 2, яка тепер представлятиме нашу область у фіналі національного турніру, що пройде в Полтаві 3–6 червня цього року.
Друге і третє місця у відбірковому турі зайняли юні футболісти з Кобеляк і Градизька. Кращими у відповідних номінаціях визнано нападника Олександра Коваленка (Кобеляки), воротаря Євгена Салимона (Полтава), захисника Володимира Шелембу (Градизьк). "Приз глядацьких симпатій" дістався наймолодшому за віком гравцю команди з Андріївки Андрію Вантуху. Переможці й призери змагань відзначені призами, дипломами, пам'ятними сувенірами. А загалом ніхто не залишився без подарунків. Про це подбали спонсори обласного відбіркового туру – ГУ МВС України в Полтавській області (начальник – Михайло Цимбалюк), Фонд захисту і підтримки талановитих дітей (почесний президент – Анатолій Кукоба), Фонд братів Павліченків (президент – Олег Павліченко).

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.