Чи буде лад на полтавському базарі?

На нараді наголошувалося, що Полтава – серед лідерів в області із захворюваності на гострі кишкові інфекції. Однією з основних причин цього є антисанітарний стан на Центральному ринку. Про це свідчать висновки санітарної та  ветеринарної служб.
Керівництво ринку впродовж минулого року ігнорувало вимоги, викладені в рішеннях надзвичайної протиепідемічної комісії, а також постанови і приписи інших контролюючих служб. У зв'язку з цим у червні та липні 2008 року обласна та міська санепідстанції направляли матеріали до прокуратури щодо порушень на ринку, але кращими умови торгівлі там так і не стали.
Тож 20 серпня 2008 року головний державний інспектор ветмедицини та головний державний санітарний лікар Полтави винесли спільну постанову щодо припинення роботи критого павільйону Центрального ринку для його реконструкції. Втім, дія цієї постанови та відповідного рішення надзвичайної протиепідемічної комісії зупинені ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду.
Нині ситуація на ринку ускладнюється, його керівництво продовжує ігнорувати вимоги контролюючих служб. Тож учасники спільного засідання вирішили звернутися до Генеральної Прокуратури України та повторно – до прокуратури області для відповідного реагування.
Зоря Полтавщини, Середа, 1 квітня 2009 р., 6 стор.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.