Cпорт

Втретє поспіль чемпіонкою України стала представниця Полтавської державної аграрної академії, кандидат у майстри спорту Анна Гринько. "Золото" нашій команді приніс також кандидат у майстри спорту, студент Полтавського політехнічного коледжу Сергій Трирог. Він встановив рекорд України у в/к 55 кг у ривку – 131 підйом із гирею 24 кг.
На найвищу сходинку п'єдесталу піднімався і 16-річний майстер спорту, учень Хомутецької школи Миргородського району Ігор Гавришко у в/к 65 кг. До речі, він встановив два рекорди України: у поштовху – 137 підйомів та у ривку – 212 підйомів. За ці досягнення хлопця визнали кращим спортсменом чемпіонату.
А бронзові відзнаки отримали: Ярослав Слісаренко з Кобеляк, Олександр Пузій із села Хомутець Миргородського району та студент Полтавського аграрного технікуму Сергій Юрченко з Полтави.
Готували полтавських спортсменів заслужений тренер України Олег Мороз та тренери Сергій Отисько і Василь Петренко.

Старт обласних турнірів
Олександр ЯКОВЛЄВ
Журналіст

29 березня стартував турнір за Кубок області з футболу, а з 12 квітня починається футбольний чемпіонат Полтавщини. Склад команд, що беруть участь у змаганнях цього року, зазнав суттєвих змін. Через фінансові проблеми не виступатимуть команди "Зеніт" (Полтава), "Імпульс" з Кременчуцького району та срібний призер минулорічного чемпіонату "Зоря" (Гоголеве Шишацького району). Натомість у другій лізі дебютують шість команд: "Че Ка" (с. Піщане, Кременчуцький район), "Зоря" (с. Заріг, Оржицький район), "Візит" (Диканька), "Нове життя" (Машівський район), ФК "Решетилівка", "Регал Петролеум" (Лохвиця).
У Федерації футболу Полтавської області відбулася нарада, де вирішувалася низка питань. Серед них – фінансування клубів, зміни до календаря та жеребкування. Цього року серед аматорів у першій лізі виступатимуть 12 команд, а в другій – 22 (по одинадцять у кожній підгрупі).

Сезон завершили з медалями
Олександр ЯКОВЛЄВ
Журналіст

Відразу кілька змагань за участю гірськолижників Полтавщини фінішували на спортивно-туристичному комплексі "Красія", розташованому в селі Кострине Закарпатської області.
Так, у другому етапі Кубку України з гірськолижного спорту взяли участь команди з п'яти областей, всього 150 учасників із десяти спортивних шкіл. Абсолютними переможцями у своїх вікових категоріях по двох дисциплінах – слалом та слалом-гігант – стали спортсмени Полтавської СДЮШОР ім. О.Бутовського – майстри спорту Оксана Мащакевич та Ігор Вахненко, а двічі бронзовим призером – Дмитро Мілько. Також вдало виступили й інші спортсмени школи, які принесли очки в командний залік: Максим Оскома (4 й 6 місця) та Альона Козачук (6 місце).
***
Під егідою Міжнародної Федерації лижного спорту (FIS) проходив відкритий чемпіонат України з гірськолижного спорту. В ньому взяли участь 80 спортсменів, із яких 13 – полтавці. Також тут змагалися гірськолижники з Польщі. Переможцем серед чоловіків у слаломі-гіганті став полтавець Ігор Вахненко, а Оксана Мащакевич посіла третє місце. Вона також показала четвертий результат у слаломі.
***
У ІІІ Зимових всеукраїнських спортивних іграх із гірськолижного спорту брали участь 75 спортсменів із п'яти областей, із них 13 – представники Полтавщини. У слаломі-гіганті переможцем став Ігор Вахненко, а Оксана Мащакевич посіла третє місце. Наша землячка також виборола бронзу й у комбінації "слалом + супергігант".
Очки до командного заліку також принесли Олександр Прокопчик, Євген Марченко, Євген Грунін, Марія Шерстюк та Валентина Марченко.
Зоря Полтавщини, Середа, 1 квітня 2009 р., 7 стор.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.