Упевнений поступ “Батьківщини”

Адже це – одне з найкращих сільгосппідприємств України, яке на практиці доводить високу ефективність кооперативної форми господарювання, де при бережливому ставленні до землі стабільно отримують високі врожаї сільськогосподарських культур, а турбота про соціально-побутові потреби працівників кооперативу передує виконанню ними виробничих завдань.
Цими днями в СВК “Батьківщина”, яким ось уже понад три десятиліття керує Герой України, депутат обласної ради Олександр Коросташов, відзначали 80-річчя створення господарства. На урочистості з цієї нагоди до кооперативу завітали заступник голови обласної ради Володимир Марченко, начальник головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександр Сень, керівники району, колеги.
Гості ознайомилися з сьогоденням сільгосппідприємства, відвідали й музей історії, де дізналися про традиції господарства та глибоку шану до людей праці.
Варто зазначити, що “Батьківщина” – багато в чому унікальне господарство. Це, мабуть, чи не єдине сільгосппідприємство на пострадянському просторі, де при оплаті праці не відмовилися від обов’язкового врахування коефіцієнта трудової участі працюючого, який свого часу безуспішно намагалися запровадити за соціалістичної системи. Керує кооперативом правління, у кожному виробничому підрозділі, в кожній бригаді є своя рада. І збори в кооперативі проводяться не для “галочки”, бо кожен працюючий тут має реальне право голосу, а відтак – і вплив на ситуацію. Певно, саме тому СВК “Батьківщина” і процвітає. Це переконливий приклад того, що кооператив і нині є прогресивною та ефективною формою господарювання, бо тут у всіх – сумлінне ставлення до роботи і прагнення до справедливості.
Зараз у “Батьківщині” повним ходом іде підготовка до проведення весняно-польових робіт. Як розповіла заступник голови правління кооперативу Любов Березка, сільськогосподарська техніка вже повністю відремонтована. У господарстві поповнюють запаси пального, міндобрив та посівного матеріалу. Невдовзі – посівна, яка дасть старт новому хліборобському року.
aУ тому, що колектив МТФ № 2 минулого року надоїв на кожну фуражну корову понад 5 тисяч кілограмів молока, велика заслуга доярки Любові Шепель та завідуючого фермою Анатолія Пелиха.
aГоловний агроном СВК “Батьківщина” Василь Євченко працює у господарстві вже не одне десятиліття.
aУчні підшефної середньої школи № 2 разом із учителькою музики і співів Ольгою Марченко вітають керівника СВК “Батьківщина”, Героя України, депутата обласної ради Олександра Коросташова з 80-річчям сільгосппідприємства.
“Зоря Полтавщини”, 1 стор., 27_02_09
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.