Невидимий убивця розперезався

Того ж дня до реанімаційного відділення Полтавської обласної клінічної лікарні з діагнозом “отруєння чадним газом” госпіталізовано двох мешканців села Піщаного Решетилівського району: чоловіка 1958 р.н. та дружину 1961 р.н. Стан здоров’я постраждалих тяжкий. Як встановили фахівці, отруєння сталося через несправність газового котла.
Аналіз причин усіх нещасних випадків дає підстави робити висновки, що люди отруюються через необережність при користуванні приладами пічного та газового опалення. Чадним газом легко отруїтися, адже його не можна відчути: він безбарвний і не має запаху.
З’являється чадний газ усюди, де відбувається процес горіння. Найбільша небезпека отруїтися існує у помешканнях, що опалюються автономно природним газом, дровами чи вугіллям, застерігають фахівці управління з питань НС облдержадміністрації.
Щоб уникнути отруєння, не використовуйте газові плити для обігріву приміщень, частіше провітрюйте приміщення, де є газові прилади. Власникам житлових будинків необхідно слідкувати за станом опалювальних печей та котлів, перевіряти наявність тяги в димоході, не закривати його заслінкою на ніч.
З початку року на Полтавщині сталося 8 випадків отруєння чадним газом, внаслідок чого постраждали п’ятеро людей, в тому числі одна дитина, та загинули шестеро осіб.
“Зоря Полтавщини”, 16 стор., 27_02_09
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.