Що треба знати абітурієнту

Учасники тестування можуть обрати не більше 5 предметів з переліку: українська мова та література (обов'язково для всіх учасників ЗНО), математика, історія України, біологія, географія, іноземна мова (англійська, німецька, французька, іспанська), фізика, хімія.
Реєстрація учасників тестування розпочалася 1 грудня минулого і триватиме до 3 березня цього року. Випускники загальноосвітніх навчальних закладів 2009 року реєструються за місцем навчання, а випускники шкіл минулих років, професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів І–ІІ рівнів акредитації – на єдиних пунктах реєстрації.
Перш ніж реєструватися, варто обрати предмети для проходження ЗНО.
Для реєстрації необхідні такі документи: паспорт або свідоцтво про народження (для осіб, яким на момент реєстрації не виповнилося 16 років); документ про повну загальну середню освіту (для випускників минулих років); довідку з місця навчання з фотокарткою (для учнів професійно-технічних та вищих навчальних закладів І–ІІ рівнів акредитації).
Зареєстровані учасники тестування отримають персональне запрошення не пізніше 27 квітня, в якому будуть вказані місцезнаходження пункту тестування, предмет, дата і час початку складання тесту.
Слід зауважити, що особи, які не зареєструвалися в установлені терміни, не зможуть взяти участі у тестуванні, а отже, і в конкурсному відборі на навчання до вищих навчальних закладів.
Цього року передбачено проведення пробного тестування. Пробне зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень – це добровільне тестування осіб, які мають намір вступати до вищих навчальних закладів, воно дає їм можливість ознайомитися з процедурою проведення ЗНО.
Реєстрація на пробне тестування проводилася протягом місяця з 1 листопада до 1 грудня 2008 року.
Кожен зареєстрований зможе спробувати свої сили з одного-двох предметів за вибором із таких груп:
14 березня: українська мова та література, або історія України, або біологія, або географія;
21 березня: іноземна мова (англійська, німецька, французька, іспанська), або математика, або хімія, або фізика.
У разі неучасті зареєстрованої особи в пробному тестуванні сплачені кошти не повертаються, але учасник має право отримати примірник тестового зошита і правильні відповіді до тестових завдань, звернувшись протягом трьох робочих днів після проведення тестування за адресою, вказаною у персональній інформаційній картці.
Сесія зовнішнього незалежного оцінювання триватиме протягом місяця з 6 травня по 5 червня і проходитиме за таким графіком: 6 травня – історія України; 8 травня – біологія; 12 травня – фізика; 15 травня – гео-графія; 19 травня – українська мова та література; 26 травня – математика; 2 червня – англійська мова; 3 червня – німецька, французька, іспанська мови; 5 червня – хімія.
Додаткова сесія зовнішнього незалежного оцінювання у 2009 році не передбачена.
Сертифікати Українського центру оцінювання якості освіти з результатами тестування будуть надіслані учасникам ЗНО до 27 червня.
Лише сертифікат, виданий Українським центром оцінювання якості освіти, є офіційним документом, що засвідчує факт проходження зовнішнього незалежного оцінювання. Термін дії цього сертифіката – один рік.
Результати зовнішнього незалежного оцінювання 2009 року будуть зараховані як результати державної підсумкової атестації за курс повної загальної середньої освіти.
До 29 червня бази даних із результатами ЗНО учасників тестування будуть надіслані вищим навчальним закладам.
Бажаємо успіхів усім абітурієнтам у підготовці та проходженні зовнішнього незалежного оцінювання!
Детальну інформацію стосовно ЗНО можна отримати на сайтах Українського центру оцінювання якості освіти (www.test-portal.gov.ua), Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти (www.dneprtest.dp.ua) чи на сайті Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені М.В.Остроградського (www.ipe.poltava.ua). Також можна зателефонувати на "гарячу лінію" Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти (тел.8(056) 790-24-99) чи у відділ зовнішнього незалежного оцінювання та моніторингу якості освіти ПОІППО (тел. 8(0532) 56-53-98).
Зоря Полтавщини, Вівторок, 24 лютого 2009 р., 6 стор.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.