Полтавський варіант

“Ми проаналізували законопроект, розроблений Кабінетом Міністрів України, і по кожному пункту розробили свої зауваження і пропозиції”. Валерій Асадчев відзначає, що Україна не має права повторити сумнозвісний досвід 1990-х років, коли внаслідок непродуманого процесу приватизації усі виробничі активи країни опинилися в руках невеликої групи власників. “Відміна мораторію на продаж землі має відбутися зовсім в інший, цивілізований, спосіб. Нині мільйони наших громадян мають держакти на право власності на земельні частки (паї), і процес треба побудувати таким чином, щоб і після відміни мораторію землею володіли мільйони, а не одиниці”.
Основним положенням законопроекту є: продаж-купівлю землі мають право здійснювати лише фізичні особи – громадяни України. Це унеможливить скуповування землі великими корпораціями чи іноземними компаніями. Також у законопроекті розроблені конкретні механізми, як запобігти спекуляціям на ринку землі, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.
Найближчим часом облдержадміністрація планує провести нараду з аграріями, де представить розроблений документ. Потім його у вигляді пропозицій передадуть до центральних органів влади.
Зоря Полтавщини, П’ятниця, 6 лютого 2009 р., 2 стор.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.