Стратегічні завдання співробітництва

 “Полтавська газонафтова компанія є прикладом для наших державних підприємств, які видобувають вуглеводні”, – так оцінив діяльність компанії Валерій Асадчев. – Особливо це стосується технічної складової. З огляду на ті проблеми, які переживає Україна в енергетичній сфері, збільшення видобутку власних вуглеводнів і залучення інвесторів для цього – це наше стратегічне завдання. Одним із напрямків співпраці ми бачимо впровадження сучасного обладнання, що працює на глибині понад п’ять кілометрів. Наші наукові розробки свідчать, що на цих глибинах є значні поклади вуглеводнів, проте вітчизняні компанії на даний час не мають відповідних технологій”, – зазначив Валерій Асадчев. Разом з Олександром Удовіченком вони запевнили представників британської компанії, що полтавська влада готова сприяти і вирішувати проблеми інвесторів на територіях, де здійснюється видобуток нафти і газу.
“Ми пам’ятаємо часи, коли проблеми Полтавської газонафтової компанії доводилося вирішувати українському Президенту та Прем’єру Великобританії. На щастя, зараз такого немає”, – наголосив Олександр Удовіченко.
Попри те, що робота на більших глибинах потребує додаткових капіталовкладень, британська сторона висловила готовність розглянути пропозицію керівництва області. Більше того, технічне переоснащення та впровадження новітніх технологій для британців є стратегічним завданням на найближчі десятиріччя. “Ми маємо гарну підтримку на Полтавщині й вдячні за неї. Бо        15-річчя діяльності – це дуже значний термін”, – підкреслив виконавчий директор компанії JKX Oil & Gas Рlс Пол Девіс.
За роки діяльності ПГНК видобула понад 1 мільйон 895 тисяч тонн нафти та 4 мільярди 422 мільйони кубометрів газу. Загальний вклад ПГНК в українську економіку склав 302 мільйони 510 тисяч доларів США. При цьому компанія активно розвиває соціальну сферу територій, на яких здійснює видобуток вуглеводнів – у реалізацію благодійних проектів за 15 років вкладено понад 5 мільйонів доларів.
Зоря Полтавщини, Середа, 4 лютого 2009 р., 2 стор.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.