Полтавщина

Соціальних послуг стало більше
Людмила КОРНІЄНКО
Начальник головного управління праці
та соціального захисту населення
Протягом останніх років з ініціативи головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації й за фінансової підтримки обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів поліпшується матеріально-технічна база реабілітаційних установ. Це дає змогу запроваджувати інноваційні соціальні послуги відповідно до потреб інвалідів.
Минулого року було створено 33 робочих місця взуттєвика для інвалідів у територіальних центрах соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян області, придбано обладнання для облаштування робочих місць. Це дало можливість працевлаштувати людей з обмеженими фізичними можливостями з метою їх інтеграції в суспільство, а підопічним територіальних центрів – отримувати безкоштовні послуги з ремонту взуття. Минулоріч надано 4254 такі послуги.
Галичани подякували полтавцям
Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”
Нещодавно полтавська делегація побувала в Івано-Франківській області. Як повідомив начальник управління культури облдержадміністрації Володимир Годзенко, студенти Гадяцького державного училища культури ім. І.П.Котляревського взяли участь у концерті, присвяченому Дню Соборності України. Керівництво прикарпатського краю, у свою чергу, вручило полтавцям офіційну подяку за допомогу в ліквідації наслідків повені, що сталася у Західній Україні влітку минулого року.
Тоді Полтавщина перерахувала Івано-Франківщині один мільйон гривень із резервного фонду, добровільні пожертви зробили тисячі полтавців, які перерахували на допомогу постраждалим свій кількаденний заробіток. Крім того, Полтавщина прийняла на відпочинок дітей із Прикарпаття.
Зустріч із виборцями
Марина ПРИХОДЬКО
Журналіст
Нещодавно Кобеляки відвідав народний депутат України, голова обласної організації політичної партії “ВО “Батьківщина” Вадим Петренко. В залі засідань районної ради він зустрівся з однопартійцями – депутатами обласної, районної та сільських рад, виборцями.
На засіданні обговорили актуальні
проблеми сьогодення. Прогноз народного депутата щодо української економіки не надто втішний. На його думку, лише в березні можливий незначний ріст.
Відповідав народний депутат і на запитання учасників зустрічі. Переважна більшість з них стосувалася земельних відносин та цін на сільгосппродукцію.
– Швидко вирішити проблеми неможливо, – наголосив Вадим Петренко. – До Верховної Ради внесено ряд законопроектів, які, в разі їх прийняття, допоможуть аграріям і селянам ефективно господарювати.
Впроваджуються альтернативні види палива
Ілона БОГАЧ
Журналіст
У  Карлівській районній раді відбулася нарада за участю керівників району та секретаря Ради з ефективного використання енергетичних ресурсів при Полтавській обласній раді Петра Крайсвітнього, де розглядалося питання щодо встановлення твердопаливних котлів на альтернативних джерелах палива у ФАПах та будинках культури Максимівської та Климівської сільрад. Для цього планується залучити 3,5 млн грн інвестицій для встановлення новітніх обігрівачів за допомогою австрійської фірми “Кробат”.
Також готується районна програма з енергозбереження в бюджетній сфері району та планується укладення договору з Полтавським агентством з регіонального розвитку “Поларр” щодо інвестиційно-інноваційних проектів у галузі енергозбереження.
Учасники засідання, що відбулося у Семенівській районній раді, затвердили перелік об’єктів, де планують встановити нові котли. Так, близько 2,2 мільйона гривень витратять на модернізацію опалювального обладнання Оболонської лікарні, а також Іванівської та Горошинської шкіл.
А в Чорнухинському районі до кінця цього року новітні опалювальні котли встановлять у Мокіївській, Вороньківській та Гільцівській школах.  На це витратять 420 тисяч гривень – це грант, виграний районом у Фонді підтримки місцевого самоврядування. Тут уже підрахували, наскільки твердопаливні котли економічніші. Якщо тонна вугілля коштує більш як 1,2 тис. грн, за тисячу кубів газу сплачуємо 1,5 тис. грн, то тонна пелетів (саме їх використовують у твердопаливних котлах) – близько 600 грн. До того ж такий вид палива екологічно чистий.
Зоря Полтавщини, Середа, 4 лютого 2009 р., 2 стор.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.