Нові робочі місця в період кризи

Про це сказав, зокрема, міський голова Андрій Матковський на прес-конференції після завершення сесії міської ради, де було прийнято міський бюджет і Програму соціального та економічного розвитку Полтави на 2009 рік. Андрій Матковський наголосив, що, незважаючи на кризові явища, міська влада працює над створенням 7 тисяч нових робочих місць. Вони з'являться за рахунок розвитку сфери обслуговування та завдяки початку роботи 148 нових суб'єктів підприємницької діяльності, зокрема, бізнес-центру на площі Конституції, торговельного комплексу "Київ", готелів.  Є перспектива відкриття нових ринків, які теж дадуть городянам додаткові робочі місця і можливість дешевше купувати товари.
Загальний обсяг міського бюджету – 534 мільйони гривень. Зберігається його соціальна спрямованість. На 20 відсотків збільшено видатки для оздоровлення дітей, передбачено кошти на харчування учнів початкових класів та школярів пільгових категорій. Додатково виділено 281 тисячу гривень на посилене вітамінне харчування дітей із особливими потребами у дитячих садках. На реалізацію міської програми соціального захисту "Турбота" спрямовано близько 5 мільйонів гривень.
– Хочу сказати, що це бюджет виживання, – зазначив міський голова. – Держава, формуючи бюджет за нормативами на кожного мешканця міста, сьогодні фінансує медицину на рівні 60 відсотків від потреби, освіту – 70. Депутати міської ради прийняли рішення додатково спрямувати більш як 20 мільйонів гривень на медицину, освіту, заклади культури,  спорту. Скорочені видатки на відрядження посадових осіб – на 30 відсотків, проведення поточних ремонтів службових приміщень – на 50, навчання  працівників за рахунок бюджетних коштів – на 75.
Зоря Полтавщини, Середа, 4 лютого 2009 р., 1 стор.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.