Андрій Козерод: “Наш колектив працює, як злагоджений механізм”

Раніше доводилося вставати о 4–5-й годині, аби протопити плиту. Дрова і вугілля купували, це було дуже дорого. Балон газу коштував сто гривень, та його й на місяць не вистачало. Газифікація обійшлася загалом у 4 тисячі гривень. Але  якщо порівняти з вартістю твердого палива на кожну зиму, то економія і зручності помітні".
Іван Скрипник 30 років був депутатом Опішнянської селищної ради і свого часу починав роботу над проектом газифікації свого села. І ось нарешті відчув її переваги. Спочатку блакитний вогник запалав у 70 оселях селян. Торік тут була завершена друга черга газифікації, і до мереж підключилися загалом близько 200 будинків. Нині розпочалося будівництво підвідного газопроводу до сусіднього села Карабазівки, мешканці якого давно чекають його, відзначає керівник Опішнянської дільниці газового господарства Сергій Кришталь. Цей підрозділ обслуговує третину району і має понад 4 тисячі абонентів.
Загалом газ подається до 14 тисяч осель мешканців Зіньківського району. В цій сфері працюють 144 фахівці, опікуючись кількома тисячами кілометрів газопроводів. Координує всю роботу Зіньківське управління з експлуатації газового господарства ВАТ "Полтавагаз". Днями газівники Зіньківського району відзначили 20-річчя заснування управління. До цього зіньківчан обслуговували Гадяцький і Диканський підрозділи газової служби.
– На початку 1989-го у нас було лише одне невелике приміщення, де тіснилися всі служби. Згодом ми створили хорошу технічну базу з цехом ізоляції труб, стали сучасним підприємством із власними ресурсами, технікою, міцним потенціалом, – розповідає начальник Зіньківського УЕГГ, депутат обласної ради Андрій Козерод. – Коштів поки що вистачає на все, що потрібно, та нинішні умови життя спонукають економити і працювати злагодженіше. За останні роки газифікували села Шенгаріївку, Першотравневе, Підозірку, Переліски, Соколівщину, Міські Млини. Активно сприяє газифікації сіл нашого району голова правління ВАТ "Полтавагаз" Михайло Косіченко. Виконуючи обласну програму газифікації, найбільш перспективними в цьому плані вважаємо села Василе-Устимівка, Карабазівка і Глинське. Мешканці сіл Романівка і Сулими теж звертаються з проханням про газифікацію. Населення там небагато, але дуже мальовничі місця, отож є перспектива розвитку туризму. Вважаю, якщо людина хоче користуватися газовим опаленням, треба дати їй таку можливість. Платники у нас сумлінні, газ постачається безперебійно. Колектив працює, як злагоджений механізм, плинності кадрів практично немає.
Газовики допомогли на благодійних засадах підвести тепло до церков у Дейкалівці, Кирило-Ганнівці, Ставковому, за допомогою народного депутата України Олексія Лелюка збудували капличку до
400-річчя Зінькова. Безплатно встановлюють лічильники ветеранам, виступають спонсорами спортивних команд. Часто з проханнями про допомогу вирішити ту чи іншу проблему люди звертаються до Андрія Козерода як до депутата обласної ради і голови районної організації Партії регіонів. Він говорить, що в цьому плані буває важко розділити роботу професійну, депутатську і партійну: "На прохання жителів району допомогли з додаткових коштів оновити обеліски загиблим у Великій Вітчизняній війні землякам у Міських Млинах, Васьках, реконструювати пам'ятник на могилі зіньківчанина, Героя Радянського Союзу Михайла Саранчі. Працюючи в комісії обласної ради з питань паливно-енергетичного комплексу і житлово-комунального господарства, з'ясував, що на території нашого району діє близько ста свердловин по видобутку нафти, газу і конденсату. Знаходять, приміром, у селі поклади,  починають їздити машини з трубами, розбивають дороги, забруднюється земля. Неодноразово порушував це питання в комісії, у депутатських запитах, адже місцеві громади не повинні страждати. Треба працювати над тим, щоб добувні організації були зареєстровані в нашому районі, податки сплачували на місці, щоб кошти надходили на соціальний розвиток, у тому числі для газифікації. На сесії обласної ради в листопаді  минулого року депутати підтримали мою пропозицію заблокувати видачу дозволу на геологічне вивчення з подальшою промисловою розробкою Черняківської площі на території Зіньківського та Гадяцького районів. Треба це розмежувати і доз-волити тільки геологічну розвідку, а дозвіл на розробку давати окремо. Ліцензія на видобуток у країні коштує 18 мільйонів гривень. А в нас звикли відразу все отримати і більше районам нічого не давати. Так втрачаються гроші для бюджетів".
Для того, щоб місцеві бюджети наповнювались, а природні багатства  приносили людям користь, працюють зіньківські газовики.
Зоря Полтавщини, Середа, 4 лютого 2009 р., 1 стор.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.