Визначено пріоритети

Про стан земельних відносин в області розповів начальник головного управління Держкомзему в Полтавській області Григорій Шарий. Він зазначив, що на сьогодні в області у державній власності знаходиться 1347,6 тис. га (47%), у приватній – 1526,2 тис. га (53%) землі.
Площа сільськогосподарських угідь за рік не змінилась і становить 2177,4 тис. га. За оренду земельних паїв за минулий рік виплачено 277,7 млн грн, це 98% від нарахованої плати згідно з договорами. Натуральна орендна плата переважає – 73%, коштами розрахувалися на 61,6 млн грн (22%), надано послуг на 11,9 млн грн (5%). Середній розмір орендної плати в області становить 259 грн за 1 га. За прогнозами, в 2009 році власники земельних паїв отримають орендну плату в сумі більш як 330 млн грн.
На початок цього року від купівлі-продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення бюджети отримали майже 40 млн грн, таким чином перевиконаний план-завдання по їх надходженню в 1,88 разу. Торік в області продано на земельних торгах шість земельних ділянок загальною площею 0,52 га на суму 418,3 тис. грн. Середня ціна 1 м2 склала 80,4 грн. Це майже вдвічі більше, ніж середня ціна по області.
Про стан безпеки дорожнього руху доповів заступник начальника УДАІ ГУ МВС України в Полтавській області Олександр Штепа. Минулого року на території області зареєстровано 1604 дорожні пригоди, загинуло 285, травмовано 1877 людей. Порівняно з 2007 роком кількість пригод зменшилася на 24%.
За минулий рік співробітниками Державтоінспекції виявлено і припинено 17367 фактів порушень Правил дорожнього руху, за які чинним законодавством передбачена адміністративна відповідальність, у тому числі 10439 фактів керування транспортними засобами в стані сп'яніння.
Валерій Асадчев наголосив на тому, що, окрім як штрафувати, треба створити належні умови для безпечного руху. Скажімо, зайнятися будівництвом велосипедних доріжок, своєчасно проводити ямковий ремонт автошляхів, вчасно розчищати дороги державного і місцевого значення від снігу тощо.
У розрізі безпеки дорожнього руху актуальним є питання пасажирських перевезень. Начальник теруправління Головавтотрансінспекції у Полтавській області Володимир Кужіль повідомив, що нині в області видано 12 тисяч ліцензій для здійснення пасажирських та вантажних перевезень. Цього достатньо, аби задовольнити потреби мешканців області у цих послугах. Тож нині перед структурою стоїть завдання котролювати якість та безпечність цих перевезень.
Під час проведення перевірок особлива увага приділяється технічному стану транспортних засобів, наявності ліцензій, а також дотриманню робочого часу та відпочинку водіїв, Правил дорожнього руху. Було виявлено 385 “нелегальних” перевізників, які не отримали ліцензії на право перевезення пасажирів та вантажів. Винесено 553 приписи на усунення порушень на суму понад 1,2 млн грн. Лише 450 тисяч гривень з них відшкодовано.
Члени колегії затвердили список спортсменів області, які цього року отримуватимуть стипендії голови облдержадміністрації, що призначаються для підтримки перспективних спортсменів області. Таким чином 10 спортсменів, які є членами збірних команд України з олімпійських, параолімпійських та дефлімпійських  видів спорту, отримуватимуть щомісячні стипендії у розмірі двох мінімальних заробітних плат.
З обговорюваних питань прийнято відповідні рішення.
Зоря Полтавщини, Середа, 4 лютого 2009 р., 1 стор.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.