Спорт

Із юних літ, навчаючись у Тбіліській школі-інтернаті, він захоплюється цим найпопулярнішим видом спорту.
Здібного футболіста помітили тренери Одеського спортивного клубу армії, де Іраклій гартував свою майстерність упродовж року. Потім його запросили до миколаївського "Суднобудівника", за який юнак успішно грав 4 роки. Тільки у сезоні 1968 року він забив у ворота суперників 28 м'ячів.
Згодом Іраклія Петрова запросили до полтавського "Будівельника" (потім "Колос"). Залишивши великий спорт, він продовжує опікуватися футболом. Іраклій Петров разом із відомим тренером Анатолієм Стригалем на Полтавському заводі газорозрядних ламп створили місцеву команду "Луч", займалися тренерською роботою.
До 2001 року Іраклій Петров брав участь у змаганнях футболістів–ветеранів Полтави, які ставали срібними призерами чемпіонату України.

Повернулися з кубком та медалями
Олег БЕРЕЗЕНКО
Член НСЖУ

На початку цього року в місті Макіївці Донецької області пройшов ХVІІ Всеукраїнський турнір з міні-футболу серед юнаків 1996 року народження, присвячений пам'яті Володимира Морозова. У турнірі взяли участь 13 команд Донецької та Дніпропетровської областей і футбольний клуб "Інтер" Гадяцької спеціалізованої школи-інтернату Полтавської обласної ради. Команди були поділені на три підгрупи. В своїй підгрупі ФК "Інтер" зайняв перше місце. У матчі за вихід у фінал гадячани програли команді з міста Новомосковська Дніпропетровської області. У грі за третє місце "Інтер" переміг команду "Регіони" (місто Донецьк).
Команда ФК "Інтер" нагороджена кубком, медалями, грамотами та святковим тортом. Кожен гравець отримав солодкі подарунки, а кращим захисником турніру визнано нашого земляка Олексія Луценка, якому вручено футбольний м'яч.
Тренував команду з Гадяча Юрій Гнипа. Поїздка була здійснена при підтримці директора школи-інтернату Володимира Беседи та батьків гравців.

Росте достойна зміна
Анатолій ВАСЕВИЧ
"Зоря Полтавщини"

Всеукраїнський турнір з міні-футболу серед учнів ДЮСШ 1997–98 р.н. проходив у Комсомольську. У змаганнях взяли участь 8 команд. Окрім дитячих клубів із Полтавщини, до Комсомольська завітали юні футболісти з Києва, Олександрії та Світловодська Кіровоградської області.
У триденному турнірі, який тривав у двох підгрупах, панував справжній змагальний дух. Ніхто з команд швидко поступатися не збирався. Втім уже відразу ви-
значилися й фаворити турніру. В першій підгрупі ним став кременчуцький "Кремінь", який здолав усіх своїх суперників із перевагою у кілька м'ячів. У другій підгрупі беззаперечним лідером був футбольний клуб імені Володимира Шохіна Полтавської ЗОШ № 2. Киян полтавці перемогли з розгромним рахунком – 17:2, світловодських футболістів – 10:1, а господарів майданчика – з рахунком 3:2. Тож у фіналі за Кубок змагалися кременчужани і полтавці. Наддніпрянські футболісти м'яч у цій зустрічі забили першими. Проте ФК ім. Володимира Шохіна зумів змінити хід гри і повести у рахунку – 5:3. Але втримати його полтавцям не вдалося. Основний час закінчився внічию. У серії ж післяматчевих пенальті влучнішими були кременчужани – 8:6 на їхню користь.
Красива гра команд наших земляків на цих змаганнях стала одним із підтверджень того, що на Полтавщині росте достойна футбольна зміна.
Тренер юних футболістів Полтавської ЗОШ №2 Петро Бахуринський, до речі, колишній капітан полтавського "Колоса", розповів, що є наміри відновити футбольний турнір імені Шохіна, його ім'я носить команда, яку він очолює. Змагання мають відбутися у березні в Полтаві.

Турнір силачів
Максим МОСКАЛЕНКО
Журналіст

У селі Дібрівка Миргородського району завершився відкритий обласний турнір з вільної боротьби серед юнаків 1997–2000 років народження. За нагороди боролися майже сто юних спортсменів з Полтави, Миргородського, Лубенського, Глобинського, Полтавського районів. Найвищі нагороди у своїх вагових категоріях здобули полтавці Дмитро Таркан, Ігор Колодочка, Дмитро Залужний, лубенчанин Олександр Говоруха та Богдан Тоцький із Глобиного.
Незабаром кращі борці Полтавщини зберуться у Зінькові на традиційний турнір пам'яті Героя Радянського Союзу Григорія Северіна.
Старший тренер збірної області з вільної боротьби Іван Блащак повідомив, що наша команда візьме також участь у Всеукраїнських змаганнях, які пройдуть у Кривому Розі та Куп'янську. А в березні Полтава стане ареною традиційного Міжнародного турніру з вільної боротьби імені Івана Шемякіна.

Переможцям – путівки на чемпіонат
Володимир ВИСОЦЬКИЙ
Журналіст

У Комсомольську відбувся чемпіонат області з плавання. Його метою було визначення кандидатів для участі у чемпіонаті України, що проходитиме у Білій Церкві Київської області на початку лютого.
У змаганнях серед ДЮСШ кращими були Тетяна Маслій, Настя Кармаєва та Сніжана Драбинка. Серед хлопців високі результати продемонстрували Віталій Гусак та Денис Микитюк. Цих спортсменів готували тренери Полтавської ДЮСШ-3 Тетяна Михайлова та Ніна Тураєва.
Серед дорослих плавців найбільше медалей здобули Катерина Теркун, Катерина Власова, Оксана Борисова, Любомир Лемешко, Ярослав Денисенко та Андрій Алексенко.
Зоря Полтавщини, Середа, 28 січня 2009 р., стор. 5.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.