Снігопади додали проблем

Як повідомили у Центрі пропаганди ГУ МНС України в Полтавській області, минулої суботи через погіршення погодних умов, тобто опади у вигляді мокрого снігу, знеструмленими залишилися 13 районів області. У 166 населених пунктах Полтавського, Котелевського, Гадяцького, Решетилівського, Диканського, Великобагачанського, Зіньківського, Новосанжарського та Чутівського районів частково чи повністю було припинено енергопостачання. Для ліквідації аварій на електромережах задіювалися 54 аварійно-рятувальні бригади ВАТ “Полтаваобленерго”. У Полтаві через аварійне відключення електроенергії було зупинено роботу котельні по вулиці Шведська могила. Внаслідок аварії без теплопостачання залишилися житловий будинок, загальноосвітня школа №24,  Інститут свинарства УААН, приватні гаражі. Станом на 9 годину понеділка, 19 січня, без електропостачання залишалися ще 39 населених пунктів, 10 фідерів, 82 трансформаторні підстанції у Полтавському, Гадяцькому, Шишацькому та Новосанжарському районах.
Але не тільки від знеструмлення потерпали мешканці області. Автошляхи після кількаденної відлиги перетворилися на суцільну ковзанку. Коли стовпчик термометра показував плюсові позначки, у комунальників не доходили руки, щоб із доріг та тротуарів зчистити брудне сніжно-водяне місиво. Якщо центральні вулиці обласного центру ще так-сяк прибиралися, то віддалені дороги, а також вулиці багатьох райцентрів залишилися без уваги комунальників та дорожників. Коли ж температура стала знижуватися, шляхи вкрила ожеледиця.
У зв’язку з цим зросла кількість дорожніх пригод. На узбіччі автотрас видніються загрузлі у сніг авто, що злетіли зі слизької траси. За минулі вихідні в області сталося вісім дорожніх пригод, у яких троє людей загинули, восьмеро отримали травми.
Двоє людей через необережність опинилися у колодязях. У Полтаві 17 січня о 6.30 із колодязя по вулиці Старицького рятували 30-річного чоловіка. Потерпілого направили до лікарні з діагнозом загальне переохолодження. Колодязем ніхто не користувався, він був закритий дошками. Причиною події стала необережність постраждалого, який знаходився у стані алкогольного сп’яніння. А наступного дня подібна ситуація, що сталася в селі Мала Нехвороща Машівського району, не мала щасливого завершення. Як повідомляють у Центрі пропаганди ГУ МНС області, жінка 1940 р.н. через необережність упала в колодязь. Вибратися їй допомогли рятувальники місцевого райвідділу ГУ МНС. Жінку направили до Машівської ЦРЛ із діагнозом переохолодження, але в лікарні потерпіла померла.
Що ж до прогнозів погоди, то, за даними синоптиків, із 24 січня  очікується потепління з опадами у вигляді дощу. Це триватиме кілька днів. Потім стовпчики термометра опустяться до мінусових позначок, йтиме сніг. Тож комунальним службам, дорожникам і громадянам слід уже зараз готуватися, щоб знову не стати заручниками примх погоди.
Зоря Полтавщини, 3 стор., 21_01_09
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.