Михайло Булах: “Колись я був… Та все таке хвилинне”

Минулої середи, 24 грудня, у залі обласної універсальної наукової бібліотеки імені І.П.Котляревського відбулася презентація книги поезій Михайла Булаха "Свят-хліб", яка побачила світ напередодні його 70-річчя у видавництві "АСМІ".  За рішенням редколегії цю книгу підготувала й видала всеукраїнська громадсько-політична газета "Зоря Полтавщини" позабюджетним коштом редакції.  Кілька років ми розшукували вірші поета, які берегли його друзі та рідні, й виконали обіцянку, дану нашим читачам. "Свят-хліб" повертає українській літературі несправедливо загублене ім'я талановитого поета, і повертає Україні її вірного сина – одного з того ряду страдників, чиї долі зламала, як це не парадоксально звучить, їхня невчасна любов до своєї Батьківщини. На цьому наголошує у передмові до книги побратим Михайла Булаха відомий поет Борис Чіп.
– Я не був знайомий із Михайлом Булахом, доля розвела нас у часі, але із студентських років знав ім'я цього неординарного поета, людини надзвичайно трагічної долі. Він був особистістю – це перш за все. І я звертаюся в першу чергу до молоді – почитайте цю книгу, нині ви не часто зустрінете таку глибоку, щиру, правдиву, відверту поезію; в ній видно душу поета. Ви відкриєте для себе людину, яка чесно й порядно пройшла свій шлях на землі, – сказав зокрема, звертаючись до гостей, головний редактор "Зорі Полтавщини", заслужений журналіст України Григорій Гринь.
Вірші Михайла Булаха на вечорі його пам'яті, в який і переросла презентація, читали студенти факультету філології та журналістики Полтавського державного педагогічного університету імені В.Г.Короленка, а творчість поета проаналізувала кандидат філологічних наук, доцент кафедри української літератури Ганна Радько. Спогадами про Михайла Булаха поділилися його друзі й колеги Лідія Яценко, Іван Моцар, Василь Шамало. Дружина покійного поета Євдокія Мусенко та його донька Ярослава (до речі, упорядники книги) приїхали на вечір із Новомосковська Дніпропетровської області, щоб подякувати за видання книги і збережену пам'ять.
Детальніше про вечір, про книгу, яка поповнила серію видань у "Бібліотечці" "Зорі Полтавщини", про життєвий і творчий шлях Михайла Булаха ми розповімо в одному з випусків літературної сторінки "Іванова гора".
Зоря Полтавщини, Вівторок, 30 грудня 2008 р., 2 стор.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.