Народна, дитяча дипломатія доповнює професійну

У 28 центрах дитячої дипломатії, що працюють у Полтаві, Кременчуці, Комсомольську, селі Розсошенці Полтавського району, нині задіяні більш як 3,5 тисячі молодих людей. У рамках проекту АСМБР “Кроки до пізнання світу” школярі зустрічалися з іноземними дипломатами 27 країн. Переможці вікторин з історії та культури різних держав побували за рахунок посольств у багатьох країнах світу.  
В’ячеслав Ламаш, випускник Кременчуцького ліцею № 4 і президент центру дитячої дипломатії, котрий нині навчається в Києві, розповів, що студенти з нашої області створили в столиці організацію, яка презентує регіон і Україну на міжнародному рівні. Але якісних інформаційних матеріалів про Полтавщину бракує, тож юні дипломати попросили допомоги у цьому в обласної ради. Вони пропонують розробити програму розвитку молодіжної  дипломатії як частину презентаційних заходів області. Учні та вчителі найактивніших у цій роботі кременчуцьких ліцею №4, гімназії №5, колегіуму № 25, ЗОШ №12, Полтавської гімназії № 28 та Розсошенської гімназії презентували свої досягнення  і подарували голові облради сувеніри на згадку про зустріч.
– Обласна рада вже співпрацює зі студентською аудиторією, та якщо розвиватимемо контакти зі школярами, це буде крок до взаємозбагачення, кращого розуміння вами ситуації в самоврядуванні, а депутатам корисно знати, чим живе сьогодні молодь, – відзначив Олександр Удовіченко й обіцяв посприяти з презентаційними виданнями про Полтавщину та відпрацювати пропозиції щодо відповідної обласної програми. Він привітав молодь із Новим роком, побажав успіхів у навчанні й громадській роботі.
Зоря Полтавщини, Вівторок, 30 грудня 2008 р., 3 стор.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.