Кризу здолаємо разом

Кращі традиції наших попередників зберігає і примножує нинішній колектив зорян. З ініціативи нашої редакції, за підтримки обласної організації Національної спілки журналістів України, міської влади у Полтаві посаджено Алею пам’яті журналістів, встановлено пам’ятний знак на честь наших колег, які пішли у вічність.
Змінюються часи, ідеологічні й суспільні акценти, але незмінною залишається соціальна спрямованість “Зорі Полтавщини”. Ви, шановні читачі, помітили наші численні публікації, з якими виступала газета на захист простих полтавців від чиновницької сваволі, “наїздів” скоробагатьків, байдужості тих, хто зобов’язаний служити людям. Про це ви пишете у листах до редакції. Ось лише кілька уривків з них: “Колись давно газета “Полтавщина” надала свої сторінки Володимиру Короленку для захисту прав селян. А “Зоря Полтавщини” є ж спадкоємницею  кращих демократичних традицій української преси. Тому й звертаємося до своєї захисниці”. Андрій Заїка, Миргородський район”; “Передплачую “Зорю Полтавщини” вже понад 20 років. Газета з її додатками дуже цікава. Читаємо всією родиною”. Євгенія Білівненко, Хорольський район”; “З улюбленою газетою не розлучаємося з 1960 року. Самі передплачуємо з року в рік і сусідам та усім, з ким спілкуємося, радимо”. Іван Гунько, смт Семенівка”. (Добірку читацьких відгуків друкуємо у сьогоднішньому номері газети).
Дуже вдячні всім, хто надіслав свої роздуми, хто передплатив “Зорю Полтавщини”. Нині ваша підтримка нам потрібна як ніколи. Адже 2008 високосний рік не оминув своїми неприємними “сюрпризами” і наше видання. Ми відчули новий наступ влади на пресу, на свободу слова, на право громадян отримувати всебічну, об’єктивну інформацію. Виявився він не в “темниках”, як колись, не лише в нав’язливих “рекомендаціях”, що, коли і як публікувати, а перш за все – в економічному тискові. Кінець року приніс безпрецедентну фінансову кризу, яка змушує коригувати плани, вдаватися до так званої оптимізації. Певна річ, все це не йде на користь пресі взагалі й “Зорі Полтавщини” зокрема. Втім, ми не будемо тішити й тішитися ілюзіями, як і залякувати песимістичними прогнозами. Ми виконували і виконуємо свої зобов’язання перед читачами, передплатниками! Найголовніше з них – захист інтересів полтавців. “Зоря Полтавщини” збереже державницьке, соціальне спрямування попри кризи, зміни політичних форматів, чиновницький тиск. Вважаємо за честь служити людям, рідному краю і Україні. Упевнені, що разом здолаємо нинішні труднощі, якими так щедро обдарували нас політики й урядовці.
Ви також помітили, і в цьому числі газети також, що “Зоря Полтавщини” змінює поліграфічне обличчя – виходить у кольорі. Це відбулося завдяки нашій співпраці з полтавським видавництвом “АСМІ”, яке закупило сучасну імпортну поліграфічну техніку.
Та, на жаль, сьогодення спонукає і до мінорних настроїв. Та, як би там не було, Новий рік, Різдво Христове – на порозі наших осель. А з ними – надія на краще майбутнє. Тож нехай свята принесуть мир і злагоду, нехай висока Віфлеємська зоря буде життєвим орієнтиром.
Здоров’я і достатку вам, дорогі полтавці. Віри в себе і в Україну!
Будьмо разом!

Зоряни.

Зоря Полтавщини, Вівторок, 30 грудня 2008 р., 6 стор.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.