У Гадячі освятили новий храм

Жителі міста і навколишніх сіл зібралися біля новозбудованого Божого храму, щоб стати учасниками його відкриття. З нагоди цієї події до Гадяча прибули архієреї УПЦ КП митрополит Рівненський і Острозький Євсевій, єпископ Харківський і Богодухівський Лаврентій, єпископ Полтавський і Кременчуцький Федір, священики.
Чин освячення церкви в ім’я Архистратига Божого Михаїла провів митрополит Євсевій.
Великою подією владика назвав спорудження цього Божого храму. Вказавши на архітектурну досконалість і своєрідність, він зазначив, що насамперед ця святиня потрібна для нашого духовного зростання, викорінення шкідливих звичок, розвитку українського суспільства на засадах миру, любові до ближнього та злагоди.
До розряду історичних віднесла цю подію міський голова Тетяна Савченко. Вона вручила настоятелю храму ікону Пресвятої Богородиці (робота художника Андрія Кузьми).
Слова подяки звучали на адресу меценатів та тих людей, які своїми пожертвами також долучилися до будівництва Божого храму. Орденом князя Володимира Великого ІІІ ступеня нагороджено настоятеля новозбудованої церкви протоієрея Ростислава Степанюка.
“Зоря Полтавщини”, 16_12_08, 2 стор.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.