Співпраця, досвід, навчання…

– Організовуємо роботу Асоціації на принципах зацікавленості усіх учасників. Для більшої ефективності та максимальної орієнтації на практичне вирішення проблем міст і селищ  наші загальні збори проводяться в різних населених пунктах Полтавщини, зокрема, Кременчуці, Полтаві, Миргороді, Комсомольську, Лубнах, Гадячі, Глобиному, Карлівці, Хоролі, Кобеляках, Лохвиці, Нових Санжарах, Диканьці, Решетилівці, Шишаках, – розповідає виконавчий директор ПРВ АМУ Олександр Безносик. – Не залишаємо без уваги  теми формування місцевих бюджетів, співпраці влади, громади та бізнесу, земельні питання. Приміром, в обласному центрі представники міст Полтавщини ознайомилися з досвідом залучення інвестицій у міське господарство, генеральним планом та стратегією економічного розвитку Полтави. В курортному Миргороді зацікавила робота міської ради з благоустрою, нові технології збирання і вивезення відходів. У Комсомольську розглядали напрямки реалізації молодіжної політики, співпраці депутатського корпусу з молодіжними організаціями та взяли участь у Міжнародних молодіжних муніципальних слуханнях. Глобинчани поділилися досвідом децентралізації теплозабезпечення підприємств, установ і житлових будинків, адже у райцентрі кілька років тому повністю перейшли на індивідуальне опалення. Одне слово, в кожному місті є що показати.
Плідно співпрацюємо з міжнародними донорськими організаціями. Виграли і реалізували сім міжнародних проектів. Це дало змогу придбати комп’ютерну техніку, випустити кілька посібників для працівників органів місцевого самоврядування, проводити навчання для депутатів, працівників місцевих рад і активістів органів самоорганізації населення. Наша дирекція організувала кілька навчань щодо методології написання проектів, що можуть подаватися до міжнародних фондів та Фонду сприяння розвитку місцевого самоврядування при Президентові України. Регіональне відділення провело дві міжнародні конференції за фінансової підтримки Програми сприяння парламентові України та Міжнародного фонду імені Еберта. А для проведення всеукраїнської наради виконавчих директорів Асоціації міст України було обране мальовниче селище Шишаки.
Можу сказати без перебільшення, що авторитет нашого регіонального відділення зростає, – переконаний Олександр Безносик. – Цьому сприяло обрання головою правління Олександра Попова, на той час – міського голови Комсомольська, а нині народного депутата України. У розширенні позитивного іміджу велика заслуга Миколи Глухова, міського голови Кременчука і нинішнього керівника Полтавського регіонального відділення Асоціації міст України. Зараз ПРВ АМУ об’єднує 38 територіальних громад Полтавщини. Щороку виборюємо призові місця всеукраїнського конкурсу на  краще регіональне відділення. Постійно співпрацюємо з органами влади. Обласна рада делегувала до складу правління Асоціації заступника голови Петра Ворону.  Представники районних рад та адміністрацій беруть  участь у загальних зборах та фахових майстернях. Традиційними стали зустрічі членів правління з депутатами та активістами територіальних громад. При регіональному відділенні діють секції секретарів рад, бюджетної і фінансової політики, де фахівці можуть дізнатися багато корисної інформації для роботи.
За час реалізації проекту АМУ “Створення регіональних відділень” кілька міських рад безкоштовно отримали комп’ютери і допомогу в організації й проведенні громадських слухань. Втілюючи проект “Вибори та виборчі технології”, працівники виконавчої дирекції навчали членів дільничних комісій шести міст Полтавщини. Добре відгукуються голови, спеціалісти і депутати місцевих рад ще про одну ініціативу ПРВ АМУ – курси дистанційного навчання та фахові майстерні. Спілчани горді тим, що за 10 років  жодна територіальна громада Полтавщини не полишила членства в Асоціації міст України, більше того, кількість бажаючих приєднатися до неї щороку зростає. Це найкраща оцінка діяльності організації і загалом ідеї об’єднання територіальних громад навколо вирішення місцевих проблем.
* * *
Правління Полтавського регіонального відділення Асоціації міст України щиро й сердечно вітає міського голову Миргорода Олександра Борисовича Паутова з присвоєнням почесного звання “Заслужений будівельник України”.
Ця нагорода – ознака того, що його практична діяльність є реальним внеском в оновлення рідного міста. Олександр Паутов – представник мирної і творчої професії, завдяки його працелюбності люди отримують тепло і затишок в оселях.  
 3 почуттям глибокої вдячності за Ваш внесок у розбудову рідного краю бажаємо Вам, Олександре Борисовичу, міцного здоров’я, щастя, достатку і родинного тепла. Нехай горде ім’я будівельника додає Вам наснаги і впевненості у щоденній роботі на благо рідного міста, заради процвітання України.
“Зоря Полтавщини”, 16_12_08, 2 стор.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.