“Жива” копійка– з молока

Продають молоко підприємству “Гадячсир”, із яким аграрії мають добрі партнерські стосунки.  Нині це єдине щоденне джерело надходжень у касу господарства. Адже вирощений високий урожай сільгоспкультур поки що неможливо продати за прийнятними цінами.
Директор ТОВ “Агро-Маяк” Олексій Коростиленко розповідає:
– Тваринницька галузь у нас була трохи в занепаді, а за два роки, що входимо до агропромислового холдингу “Астарта-Київ”, стала успішно розвиватися. Відновили
4 тваринницьких приміщення, капітально відремонтувавши їх. Маємо теплі й сухі ферми. Добре підготувалися до зимівлі худоби. Заклали концентровані корми за новими технологіями зберігання, – відзначає Олексій Якович Коростиленко.
Головний спеціаліст із тваринництва Катерина Скрипка додає, що торік у господарстві надоїли молока на тисячу літрів більше, ніж у попередні роки. Такий показник, звичайно, свідчить про сумлінність працівників.
У тваринницькій галузі “Агро-Маяка” нині працюють близько 70 чоловік. Найкращі з них – колектив МТФ љ 1: завідуюча Надія Пилипенко, доярки Тетяна Капуза, Світлана Рева, Любов Чечель, Катерина Верза, тваринники Василь Дудниченко і Сергій Столяров. Серед проблем чи не найголовніша – брак працівників. Приїхали кілька сімей із Полтавщини й інших областей, господарство допомагає їм із житлом. Сприяють в придбанні й ремонті будинків місцевим молодим родинам.
“Агро-Маяк” повністю забезпечує продуктами загальноосвітню школу І–ІІІ ступенів у Човно-Федорівці (обіди для школярів коштують 50 копійок), дитячий садок, який відвідують 16 дошкільнят, їдальню для працівників. Господарство робить доплати вчителям – керівникам гуртків. За допомогою сільгосппідприємства і сільської ради у школі створюється сільський музей.
“Зоря Полтавщини”, 16_12_08, 1 стор.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.