Ланнівський варіант

Все частіше чуємо повідомлення про закриття цукрових заводів, діючих в Україні залишилась лише третина. Не обминули ці процеси й Карлівський район. Спершу новоявлені господарі фактично знищили цукрозавод у селищі Халтуриному. Сьогодні залишається невизначеною подальша доля й Карлівського цукрового заводу, який уперше за більш ніж сто років існування у нинішньому сезоні цукроваріння не прийняв жодної тонни буряків.
На фоні всіх цих негараздів ВАТ “Ланнівський цукрозавод” завдяки гнучкій і вивіреній тактиці господарювання в ринкових умовах долає труднощі.
До нинішнього сезону готувалися з особливою старанністю. Заздалегідь була скоректована бурякосіюча зона, укладені відповідні договори. Підприємство з весни пропонувало селянам висококондиційне насіння на взаємовигідних умовах, надавало інші послуги, в тому числі й технікою. Все оснащення заводу після ремонтного періоду було прийняте до експлуатації з відмінною оцінкою. Нині підприємство працює на повну потужність. Щодоби до складських приміщень надходить близько двох тисяч тонн солодкої продукції. На її виробництві трудяться 650 працівників, які забезпечують чотиризмінну роботу заводу.
Директор підприємства Валентина Соловей була стриманою у своїх оцінках і прогнозах. Розповіла, що завод працює у звичному режимі, як і в попередні сезони.
Тут не звикли хвалитися, а роблять свою справу професійно і сумлінно, кожна робітнича зміна успішно справляється з виконанням своїх виробничих завдань.
Цукросировина постачається на переробку з Карлівського і Полтавського районів, а також із Красноградського і Зачепилівського районів сусідньої Харківської області. Але місцеві господарі не виключають і того, що географія постачання розшириться. Як би там не було, але при будь-яких обсягах надходження цукросировини ланнівські цукровари готові переробити її в оптимальні строки і з найнижчими втратами і вчасно розрахуватися виробленою продукцією.
“Зоря Полтавщини”, 10_12_08, 2 стор.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.