Вишивання душі на потребу…

Про перші два, які вміщували орнаментальні та шрифтові композиції, портрети видатних людей Полтавщини, ми розповідали нашим читачам. А зокрема – про ікону Миколи Чудотворця, яку вишила дружина Григорія Олексійовича Анізія Михайлівна, і подружжя подарувало її Свято-Успенському собору в Гадячі – вона незбагненним чином дала уже кілька відбитків на склі. До неї приходять і приїздять з усіх усюд помолитися, попросити про одужання.
Ікона "Святий Микола Чудотворець" також входить до нового альбому. А ще усі бажаючі зможуть вишити хрестиком за розробками (а це вишукана ручна робота!) майстра ікони "Ісус Христос", "Богородиця Скоропослушниця", "Нерукотворний Спас", "Святий великомученик Пантелеймон Цілитель", "Козельщинська Богородиця", "Пом'якшення злих сердець" та багато інших. Окрім того, в альбомі є молитви та релігійні композиції, зокрема – "Спаситель", "Великдень", "Христос Воскрес!".
Передмови до видання написали, окрім самого автора, єпископ Полтавський і Кременчуцький Федір (УПЦ КП) та доктор богословських наук, доктор філософії, доктор мистецтвознавства, професор Дмитро Степовик. Він зазначив зокрема, що "це далеко не ремесло, а творчість із великим ступенем винахідливості, творчої практики й здорової фантазії". І поділився власними спостереженнями: вишивальниці й вишивальники зазвичай довго живуть, а їхні очі залишаються і в старості зіркими…
Замовити альбом можна, звернувшись до автора за телефоном у Гадячі: (05354) 2-39-98 або моб. тел.      8-098-73-75-106.
До речі, до 350-річчя підписання Гадяцького договору Григорій Кисіль скомпонував візерунок для рушника на основі старовинних вишиваних матеріалів трьох сіл – Хитці, Книшівка та Сари, за яким місцеві майстрині вишили 6-метровий український рушник "Гадяцький ювілейний", який передано до місцевого краєзнавчого музею.
“Зоря Полтавщини”, 10_12_08, 2 стор.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.