Понівечена пам’ять

Ініціатори встановлення  пам’ятного знака – Полтавське обласне товариство політв’язнів та репресованих і молодіжна організація “Пласт”. Один з ініціаторів встановлення хрестів, правозахисник Анатолій Банний, подав заяву про зникнення пам’ятного знака до правоохоронних органів.
Як повідомив начальник ВЗГ ГУ МВС України в Полтавській області підполковник міліції Юрій Сулаєв, слідчо-оперативна група одразу після повідомлення виїхала на місце події. Нині завдання правоохоронців – з’ясувати причини і обставини, за яких відбулися такі події.
Натомість у міській раді говорять, що пам’ятний знак із восьми хрестів по вулиці Шолом-Алейхема встановлений без погодження з міською радою. Тим паче, що минулого року на сесії міської ради ця ділянка землі уже була виділена під будівництво синагоги.
Нагадаємо, встановлені 22 листопада, в День пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій, вісім хрестів біля Калинового гаю за задумом авторів композиції символізували увічнення пам’яті замучених голодом українських родин.
Зоря Полтавщини, 15 стор., П’ятниця, 28 листопада 2008 р.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.