Спорт

***
У Черкасах пройшов чемпіонат України серед юнаків 1992– 1994 років народження. На цих змаганнях бронзову нагороду здобув Віталій Дробязгін у в/к 100 кг. Вадим Якуш у в/к 50 кг, Амаяк Халитов у в/к 63 кг та Руслан Зайцев у в/к 58 кг зайняли п’яті місця. Їх готував майстер спорту Валентин Журавель.

Ювілей полтавського гросмейстера

Гросмейстеру Миколі Олійнику нині виповнилося 70 років. Грою в шахи захопився ще з сьомого класу. Він понад 30 років працював на полтавському заводі “Знамено” за фахом економіста. Одночасно Микола Васильович був і головою шахової федерації Полтави, секретарем обласної федерації шахів. У 1979 р. він запросив до Полтави чемпіона світу Михайла Таля, який на заводі “Знамено” прочитав лекцію про шахи і відомих шахістів, а ще організував сеанси одночасної гри міжнародного гросмейстера.
У 1976 році Микола Олійник сприяв проведенню в Полтаві півфінальних ігор чемпіонату СРСР з шахів серед жінок, а також двох фінальних ігор із шашок.
Цьогоріч на чемпіонаті України з розв’язування шахових задач полтавська команда стала чемпіоном. До її складу увійшли два гросмейстери – 50-річні Володимир Погорєлов та Валерій Копил, а ще – майстер спорту Олексій Соловчук та нинішній ювіляр, суддя національної категорії Микола Олійник.
Подальших успіхів Вам, шановний Миколо Васильовичу, міцного здоров’я і всіляких гараздів.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.