Використанню бюджетних коштів – дієвий контроль

У роботі комісій взяли участь голова обласної ради Олександр Удовіченко, заступники голови обласної ради Володимир Марченко, Петро Ворона, перший заступник голови облдержадміністрації, депутат обласної ради Іван Близнюк, заступники голови облдержадміністрації – депутати обласної ради Надія Мякушко, Володимир Андрієнко, заступники голови облдержадміністрації Сергій Ясинський, Андрій Баранов, керівники обласних управлінь і відділів.
Комісії погодили питання про заходи щодо мінімізації негативного впливу фінансової кризи на соціально-економічний розвиток Полтавської області та рекомендували облдержадміністрації зберегти резервний фонд обласного бюджету, який складає два мільйони гривень.
Про виконання обласного бюджету за 9 місяців 2008 року доповів заступник начальника головного фінансового управління облдержадміністрації Павло Кропивка. Обласний бюджет за доходами (без врахування трансфертів із Державного бюджету України) виконано в сумі 370,9 млн грн, що становить 78,5% від річних планових показників. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження збільшилися на 98,2 млн грн. Видатки загального фонду обласного бюджету виконано на 93,8%, спеціального фонду – на 50% до уточненого плану.
Обговорюючи проект обласної цільової Програми підтримки кредитування індивідуального житлового будівництва на селі у Полтавській області “Власний дім” на 2009–2011 роки, депутат Надія Мякушко, заступник голови обласної ради Володимир Марченко акцентували увагу на необхідності відобразити у програмі обсяги повернутих кредитів як одне із джерел фінансування заходів. Голова комісії Анатолій Шкарбан запропонував розробити механізм ефективного контролю за тим, як фонд розподіляє та використовує бюджетні ресурси. Голова комісії Іван Момот вважає необхідним постійно інформувати населення області про діяльність фонду, умови отримання кредитів.
Питання про затвердження обласної Програми підтримки і розвитку обласного комунального підприємства “Кіновідеопрокат” на 2009–2010 роки було запропоновано зняти з розгляду на сесії. Також висловлено пропозиції – підготувати проект рішення про ліквідацію цього збиткового підприємства, рекомендувати постійній комісії обласної ради з питань бюджету, підприємництва та управління майном вивчити питання про подальшу долю ОКП “Кіновідеопрокат”.
Комісії підтримали пропозицію голови обласної ради Олександра Удовіченка та рекомендацію профільної депутатської комісії стосовно доопрацювання та розгляду на наступній сесії питання про внесення змін і доповнень до Програми розвитку інформаційної сфери, книговидання та книгорозповсюдження у Полтавській області на 2008–2010 роки.
Розглядаючи бюджетні питання, Анатолій Шкарбан запропонував удосконалити порядок внесення тих змін до бюджету, що стосуються фінансування обласних цільових програм і природоохоронних заходів; Іван Близнюк – спрямувати залишок невикористаних коштів, які виділялися на будівництво басейну в Ковалівському ліцеї-інтернаті імені А.С.Макаренка, на продовження будівництва спортивно-оздоровчого комплексу у місті Полтава та доручити облдержадміністрації вишукати додаткові джерела фінансування, щоб довести загальну суму до 1 млн грн; депутат Юрій Шляховий – передбачити внески до статутного фонду комунального підприємства обласної ради “Полтававодоканал” у сумі 560 тис. грн; депутат Валерій Пархоменко – голосувати по кожному об’єкту зміни у фінансуванні заходів по збереженню, розвитку, реконструкції і реставрації пам’яток історії та культури.
Проти виділення коштів на спорудження спортивно-оздоровчого комплексу виступив депутат Олександр Залужний, мотивуючи свою позицію тим, що, за даними юридично-адміністративного управління виконавчого комітету Полтавської міської ради, будівництво здійснюється незаконно.
Депутати погодили внесення на розгляд сесії питання про створення при обласній раді управління економічного і фінансового моніторингу. Завданням цієї структури буде проведення моніторингу економічного й соціального розвитку області, бюджетного процесу, обласних програм, бюджетних запитів головних розпорядників коштів, аналіз фінансово-господарської діяльності підприємств та організацій спільної власності територіальних громад області.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.