Причина трудових конфліктів – заборгованість

Фахівці розповіли, що протягом цього часу за  допомогою служби вирішено близько 200 колективних трудових спорів. Врегульовано розбіжності у соціально-трудових відносинах майже на 550 підприємствах, в установах і організаціях. Попереджено кілька десятків страйків та інших акцій протесту економічного характеру. Найчастіше причинами виробничих конфліктів стають факти заборгованості з виплати заробітної плати. Дві третини від загальної кількості проблем, які розглядали фахівці відділення, були викликані саме зарплатними боргами.
– На сьогоднішній день тривога про масові звільнення працівників перебільшена. Ми маємо відомості про те, що, скажімо, в Полтаві кількість вакансій перевищує кількість заявлених скорочень. Подальший розвиток подій значною мірою залежатиме від рішень центральних органів влади. Нам відомо, що на Полтавщині прийняті або готуються для розгляду заходи, що мають запобігти напрузі на ринку праці та пом’якшити наслідки фінансової кризи, – зазначив Сергій Замицький, відповідаючи на запитання журналістів і користувачів сайта “Новини Полтавщини”.
Зважаючи на економічне й фінансове становище галузей і підприємств області, які відчувають вплив зовнішніх негативних факторів, відділення НСПП готове до зростання кількості звернень трудових колективів, а відтак – до підвищення інтенсивності своєї роботи.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.