Схиляєм голови в скорботі…

Проходить акція під девізом "Україна пам'ятає, світ визнає". Згідно з визначеним графіком символічна свічка упродовж 2008 року передавалася як естафета з країни в країну. Вона побувала у 33 державах, де проживають українці. А 26 жовтня ця акція стартувала в Україні. На Полтавщину "Незгасима свічка" прибула минулого понеділка з Луганської області. В обласному центрі, у Свято-Покровській церкві УПЦ КП, відбулися освячення Меморіалу жертвам Голодомору 1932–1933 років та поминальна панахида, яку провів єпископ Полтавський і Кременчуцький Федір. Від факела "Незгасимої свічки" було запалено вогонь пам'яті. Лампадки і свічки разом із вінками та квітами полтавці поклали до Меморіалу жертвам Голодомору 1932–1933 років.
В акції взяли участь заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Баранов, заступник голови обласної ради Петро Ворона, представники громадськості, духовенства.
* * *
Цього ж дня у Полтавській обласній філармонії було проведено літературно-музичну композицію, присвячену пам'яті загиблих від Голодомору.
* * *
У Лубенському районі, на кургані Скорботи, відбулися мітинг-реквієм за жертвами Голодомору та поминальна панахида. По завершенні акції було запалено лампадки від смолоскипа "Незгасимої свічки".
* * *
На околиці Миргорода, де покоїться прах понад 200 дітей, загиблих від голоду в той страшний час, відбулася жалобна церемонія відкриття меморіального комплексу жертвам наймасовішого Голодомору – 1932–1933 років. До складу комплексу, окрім меморіалу, входять також капличка й упорядкований парк. Присутні вшанували пам'ять загиблих від голоду хвилиною мовчання.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.