Новації потребують дотації

І хоча нині в нашій державі площі, на яких ведеться органічне землеробство, становлять поки що лише 260 тис. га, однак справа ця перспективна, бо наша держава є членом СОТ і торує шлях до Євросоюзу. На цьому наголошувалося під час міжнародного навчального семінару на тему “Охорона навколишнього природного середовища в ЄС та Україні”. Семінар проходив на базі Полтавської державної аграрної академії.
Його учасники розглянули такі важливі теми, як виробництво екологічно чистої продукції рослинного й тваринного походження у світі й в Україні, нормативно-законодавча база ЄС у галузі екології та охорони навколишнього природного середовища, європейські вимоги до якості та безпеки продуктів харчування і можливість застосування в умовах України.
Міжнародний навчальний семінар організували та провели фахівці Агроекологічного центру Полтавщини, який працює в рамках проекту TEMPUS-TACIS. Що ж до найважливіших кроків у питанні виробництва екологічно чистої продукції в Україні, то, на думку організаторів, перш за все необхідно ухвалити закон “Про органічне виробництво”. Також потрібна достатня фінансова підтримка (дотації) сільгоспвиробників, які переходять на ведення органічного землеробства. Приміром, у Польщі вона становить від 130 до 400 євро на гектар, залежно від оброблюваних площ та різновиду землеробства (рослинництво, овочівництво, садівництво).
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.