Полтавщина

– Треба допомогти Кобелякам у вирішенні такої важливої проблеми, адже може статись екологічна катастрофа, – зазначила голова екологічної комісії районної ради Світлана Грисенко.
Тож депутати вирішили допомогти “Водоканалу” в подоланні надзвичайної ситуації. Тим паче, що перевиконання доходної частини загального фонду бюджету становить 732 тисячі гривень.

Традиційний мітинг і панахида пам'яті

7 листопада, у день 91-ї річниці більшовицького перевороту, в Полтаві відбулася демонстрація за участю активу обкому КПУ, Спілки радянських офіцерів, Спілки жінок "За майбутнє дітей України", Ленінського Союзу молоді, представників громадськості. Люди поважного віку з червоними прапорами та транспарантами в руках пройшли по вулиці Жовтневій, від пам'ятника Слави до пам'ятника Леніну. Там відбувся мітинг, організований обласним осередком КПУ. У виступах промовців звучали ностальгія за минулим, критика нинішньої ситуації. Учасники мітингу поклали квіти до пам'ятника Леніну.
Представники всеукраїнського об'єднання "Свобода" розбили намети зі своєю символікою навколо пам'ятника Леніну. Вони розповсюджували свою друковану продукцію. У Свято-Успенському соборі за їхньою ініціативою було проведено панахиду пам'яті жертв комуністичного режиму.

Кухар – професія романтична

Найкращі кухарі Полтавщини – у Решетилівці – з таким підсумком закінчився перший етап другого обласного конкурсу кухарської майстерності “Найкращий у своїй професії”, що проходить у рамках реалізації обласної програми популяризації робітничих професій, зближення роботодавців зі студентською молоддю та її працевлаштування. Конкурс проходив у Полтаві на базі Полтавського кооперативного технікуму. В чотирьох номінаціях змагалися представники Решетилівського професійного аграрного ліцею, Хорольського міжрегіонального центру професійної перепідготовки звільнених у запас військовослужбовців та переможці конкурсу, що проходив минулого року, – Полтавського вищого професійного училища імені А. Чепіги. Гостями були учні випускних класів полтавських шкіл.
Серед чотирьох теоретично-практичних конкурсних завдань особливо виділявся конкурс “Страви рідного краю”, під час якого конкурсанти готували гарячі, холодні, солодкі страви та напої. Їх дегустувати і виставляли оцінки директори найбільших ресторанів Полтави, експерти.
Організатори дійства – керівники обласного молодіжного центру праці та відділу у справах сім’ї і молоді облдержадміністрації.

Подяка сільраді

Харківське представництво Народного союзу Німеччини по догляду за військовими могилами – громадської організації, що розшукує місця поховання співвітчизників, загиблих у роки Другої світової війни, нещодавно надіслало подяку Оленівській сільській раді Козельщинського району за допомогу у виявленні могили німецьких громадян.
– Торік ми одержали листа з цієї організації з проханням повідомити, якщо хтось зі старожилів села пам’ятає, де ховали у війну німецьких солдатів, –  розповідає сільський голова Оленівки Тамара Зігаленко. – І виявилося, що літні люди у нас знають таке місце, навіть знаходили останки німецького солдата під час земляних робіт. Якщо нас попросили, то чому б не допомогти? Написали їм, потім, на прохання організації, накреслили схему того місця і завірили акт його виявлення. Нам прислали подяку. Хочуть згодом провести розкопки і перепоховати останки солдата на збірному німецькому цвинтарі в Харкові.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.