До Стамбула через Кременчук

Уперше в стамбульському Форумі з’явиться політична складова, що означає участь у його роботі перших осіб держав, представників урядів, парламентів і органів місцевого самоврядування.
Нині триває підготовча робота до Форуму. На початку поточного року відбувся перший європейський регіональний координаційний мітинг в Брюсселі, де визначили тематику для європейського процесу. Це – майбутнє води в Європі, зміни клімату й адаптація до них, вода для енергії та енергія для води, недостатність води та посухи, санітарія, водна наука та технології. Ще чотири таких підготовчих заходи для визначення регіональних процесів проводять Франція, Данія, Будапешт і Україна. Нашу державу представляє Кременчук, що є великим досягненням для Полтавщини. Днями на базі Кременчуцького державного політехнічного університету імені Михайла Остроградського відбулася підготовча регіональна зустріч за темою “Освіта, знання та створення умов для досягнення Мети Розвитку Тисячоліття в межах Субрегіону” в рамках підготовки до V Всесвітнього Водного Форуму. Захід організовано за фінансової підтримки відділу зв’язків   із громадськістю Посольства США в Україні. У ньому взяли участь делегації з України, Молдови, Білорусі й Туреччини, а також представники місцевої влади, громадських організацій, політичні експерти, учені, актив і студенти університету.
 Порядок денний зустрічі передбачав пленарне засідання, одночасну роботу двох секцій, засідання спеціального “круглого столу” та мандрівку Дніпром до регіонального ландшафтного парку “Кременчуцькі плавні”. Прийнято комюніке, яке буде передано до європейського регіонального координаційного центру, щоб згодом знайти своє відображення у V Всесвітньому Водному Форумі.
Підсумовуючи зроблене впродовж трьох днів, ректор КДПУ  Михайло Загірняк зазначив, що такі зібрання покликані забезпечити сталий розвиток регіонів. Зокрема, для Полтавщини, яка знаходиться в регіоні Чорного моря, має розвинену промисловість і велику чисельність населення, питання водних ресурсів є досить важливим. Він також подякував керівництву Всесвітнього Водного Форуму і американському Посольству за підтримку проведення такого заходу в Кременчуці. На його переконання, саме на місцях і необхідно шукати шляхи розв’язання таких проблем, тому КДПУ імені Михайла Остроградського й робить перші кроки до міжнародної наукової діяльності, такої необхідної для розвитку нашого регіону.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.