Мешканці очеретяних плавнів

За інформацією Яни Холодної, старшого інспектора ВЗГ ГУ МВС України в Полтавській області, родина Т. до Абазівки, що в Полтавському районі, переїхала кілька місяців тому. Подружжя мало трьох дітей, яким десять, вісім та чотири роки. У селі чоловіка й жінку знали як прихильників “зеленого змія”. Після чергової п’яної сварки свекруха, в якої мешкало подружжя, вигнала всю родину з дому. Іти не було куди, тому батько й мати не знайшли нічого кращого, як повести дітей до очеретяних плавнів… Батьки про дітей не дбали. Зате регулярно витрачали кошти, які отримували на дітей, на власні потреби… А потім і взагалі всі зникли з села. Саме тому педагоги та представники місцевої влади звернулися до міліції для того, аби розшукати горе-батьків та їхніх трьох дітей.
– Коли працівники відділу кримінальної міліції у справах дітей Полтавського райвідділу міліції затримали батьків, – розповідає Жанна Ахіджанян, начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей ГУ МВС України в Полтавській області,  то вони говорили, що нібито діти – у Кременчуці, коли ж їм було запропоновано проїхати туди і забрати дітей, сказали правду – малеча чекає на них в очеретяних плавнях. Наші співробітники одразу виїхали на місце і побачили, що в заростях справді сидять троє зляканих дітей…
За інформацією Яни Холодної, малечу одразу було направлено до притулку. Завідуючий обласним притулком “Любисток” Володимир Гадючка говорить, що педагоги працюють із дітьми, намагаються надолужити упущене в школі.
Якою буде їхня подальша доля? Жанна Ахіджанян інформує, що відносно батьків уже складався адміністративний протокол за неналежне виховання дітей, тепер же збираються матеріали для порушення кримінальної справи за ст. 166 Кримінального кодексу України (злісне невиконання батьківських обов’язків).
…Можна скільки завгодно говорити про економічні негаразди, різноманітні побутові проблеми, але цим не поясниш такого жахливого явища, як батьківське недбальство про дітей. Воно стає соціальною проблемою. Говорити про неї гірко. Ще гірше – якщо й надалі не помічатимемо втрати родинних зв’язків, адже це загрожує катастрофою.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.