Вдалого полювання і – ніяких проблем!

А ось колективне та облавне полювання на диких парнокопитних тварин на Полтавщині, повідомляють у Полтавській обласній організації УТМР, має розпочатися 25 жовтня і триватиме до 28 грудня. Тим, хто планує саме в ці дні вирушити на полювання, варто знати, що згідно з наказом Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства колективне та облавне полювання може відбуватися лише у вихідні дні – суботу й неділю. Причому в складі групи має бути не більше двадцяти мисливців. За сезон такі виходи на полювання дозволяється здійснювати лише двічі в одному мисливському угідді.
В обласній організації УТМР також інформують, що Державна екологічна інспекція, територіальні органи Міністерства охорони навколишнього природного середовища та органи внутрішніх справ забезпечуватимуть надійний контроль за дотриманням користувачами затверджених лімітів та норм добування мисливських тварин. Здійснюватиметься  охорона державного мисливського фонду від браконьєрів, а також забезпечуватиметься чітке дотримання правил полювання, техніки безпеки та ветеринарно-санітарних норм.
Особливий момент –  дотримання профілактичних заходів щодо проведення ветеринарно-санітарної експертизи добутих під час полювання тварин. Фахівці обласної організації УТМР зазначають, що до полювання не допускатимуться не- вакциновані проти сказу мисливські собаки.
Усім мисливцям необхідно мати документи на право полювання, передбачені статтею 14 Закону України “Про мисливське господарство та полювання”.
Нагадаємо також, що з 8 листопада розпочнеться полювання на зайця-русака, лисицю, єнотоподібного собаку, куниць, ондатру. Воно триватиме до 25 січня 2009 року включно й відбуватиметься щосуботи й щонеділі. Важливим є те, що   денна норма відстрілу лисиці та єнотоподібного собаки не лімітована. А зайця-русака можна вполювати лише одного за день. Якщо, звісно, пощастить. Бажаючи мисливського щастя, нагадуємо й застереження ГУ МВС України в Полтавській області: будьте уважними, бережіть природу і своє життя та здоров’я. Застереження аж ніяк не марне. Адже, як відомо, й цьогорічного мисливського сезону, на жаль, не обійшлося без травмувань і навіть людських жертв… 
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.