Літа, мов вода…

Народилася вона 2 жовтня 1908 року. Все трудове життя – нелегка праця в колгоспі. Та, незважаючи на це, народила двох синів-соколів і двох доньок-красунь. На жаль, Настуся і Марія уже пішли з життя, а син Василь проживає в донецьких краях, Іван поселився в Лубнах. А ще має 7 онуків і 7 правнуків. Нелегко було Ганні Антонівні не лише від праці, а й від того, що чоловік Сергій повернувся з війни інвалідом другої групи, та все ж таки старанно допомагав дружині по господарству, теж працював у колгоспі.
Сільське подвір’я Ганни Рудь виходить прямо до Удаю. Господарка – чепуруха, це відчутно біля оселі й в самій оселі. В ній по-селянськи затишно, віє теплом і смакотою з сільської печі. Стіни прикрашають рушники. Ювілярка приготувалася до свята, одягнувши нове вбрання. Вітали її зі 100-річчям не лише родина, односельці, а й поважні гості. Серед них – голова обласної державної адміністрації Валерій Асадчев. Він вручив Ганні Антонівні вітальний лист від Президента України Віктора Ющенка, в якому той висловлює сердечну вдячність за її мудрість, силу духу і бажає ще багато щасливих років жити при здоров’ї. Вітав Ганну Антонівну і голова райдержадміністрації, депутат районної ради Василь Кулик. Подарунки ювілярці й добрі слова сказали також начальник районного управління праці й соціального захисту населення Лариса Черняєва, сільський голова Калайдинців Надія Скребець. Іменинниця та родина висловили щиру вдячність усім, хто прийшов привітати Ганну Антонівну, а також дякували соціальному працівнику Валентині Лук’янець за те, що та проявляє до столітньої жінки любов і увагу.
Багато прозвучало побажань, були спогади. Говорили у селянській простій хаті за святковим столом про минуле та сьогодення і водночас із впевненістю дивилися в краще майбутнє як села, так і України.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.