Святкові обнови Кременчука

Напередодні подвійного свята на урочистій сесії Кременчуцької міської ради міський голова Микола Глухов подякував землякам за самовіддану працю, завдяки чому сьогодні стабільно працюють усі підприємства, розвивається малий і середній бізнес, зростає рівень заробітної плати, середній розмір якої нині перевищив 2200 гривень. Збільшуються надходження до бюджету, а відтак з’являється більше можливостей для розвитку міста.
Серед найвагоміших здобутків Микола Глухов назвав затвердження генерального плану забудови міста; початок спорудження навчально-виховного комплексу – нової школи і дитсадка на 300 місць у 278-му кварталі; завершення будівництва житлової багатоповерхівки у кварталі 304; активну підтримку кременчужанами акції “Збережи своє місто для майбутніх поколінь”, метою якої є залучення громадськості до збереження дитячих та спортивних майданчиків за місцем проживання. За рахунок вільного залишку бюджетних коштів триває капітальний ремонт дороги по вулиці 60 років Жовтня. І це далеко не повний перелік обнов міста. Зокрема, справжньою окрасою центральної частини Кременчука стали фонтан біля прохідної ВАТ “Кредмаш” і реконструйована стела Героїв у сквері Жовтневому. А в парку Миру, що в нагірній частині, з’явилися Алея Слави та музей бойової техніки (на фото). В їх урочистому відкритті взяли участь голова обласної ради Олександр Удовіченко, міський голова Микола Глухов, голова Автозаводської районної у м.Кременчуці ради Володимир Коваленко, народні депутати України Олег Бабаєв і Олександр Кузьмук.
Загалом же програма культурно-масових заходів Дня міста була насиченою й різноманітною. За ініціативи та особистої участі Миколи Глухова відбувся прес-тур історичними і пам’ятними місцями Кременчука, пов’язаними з обороною та визволенням міста від німецько-фашистських окупантів у період 1941–43 років. Учасники прес-туру, а це місцеві журналісти й ветерани Великої Вітчизняної війни, які брали участь в обороні та визволенні Кременчука, поклали також квіти до меморіалу “Вічно живим”.
Традиційно напередодні Дня міста поповнилася когорта почесних громадян міста – цього високого звання удостоєно доктора технічних наук, професора Кременчуцького державного політехнічного університету ім. Михайла Остроградського Віталія Коміра.
Також депутати міської ради на честь свята затвердили ще одну нагороду – Почесний знак “За заслуги перед містом”. За вагомі досягнення в професійній діяльності, багаторічний внесок у соціально-культурний розвиток та науково-технічний потенціал міста, активну громадську діяльність на благо Кременчука й територіальної громади першими його отримали Віталій Добрунов та Володимир Фурман.
Частина заходів була присвячена вшануванню і загиблих у роки війни, і нинішніх ветеранів, зокрема визволителів міста, яких в живих залишилося всього 28 осіб. Разом із тим міська влада подбала й про культурно-розважальну програму. У переліку таких заходів – обласний молодіжний фестиваль сучасної молодіжної культури “Exstreme-zone”; розважальна шоу-програма “Герой-рятувальник року” за участю аварійно-рятувальної техніки та духового оркестру підрозділів МНС; водне шоу на Дніпрі; солодке свято від найкращих кондитерів і кулінарів міста; виставка птахів Кременчуцького клубу голубівників; виставка квітів; концерт зірок української естради; святковий феєрверк і багато іншого.
Упродовж кількох днів місто жило величним святом, тож і на міський мітинг, присвячений 65-ій річниці визволення від німецько-фашистських окупантів, зібралися тисячі людей різних поколінь. Кременчук завжди шанує своїх героїв і ніколи не забуває минулого заради кращого майбутнього.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.