Школа мого дитинства, теплий і затишний світ

У 1979 році в Полтаві відкрилася середня школа љ 32, яка стала базовою для Полтавського державного педагогічного університету iм. В. Г. Короленка. Нині вона має статус гімназії. В профільних класах учні поглиблено вивчають суспільно-гуманітарні, природничі, прикладні дисципліни, іноземні мови, завдяки чому постійно займають призові місця на предметних олімпіадах. Готуватися до інтелектуальних змагань дітям допомагають учителі, серед яких – один заслужений учитель України, чотири відмінники освіти, 38 учителів вищої категорії.
– Наш педагогічний колектив велику увагу приділяє мистецькому й естетичному вихованню дітей, – зазначив директор  Полтавської гімназії љ32 Олександр Зарубенко, який очолив навчальний заклад у вересні цього року. – Учні кожного класу співають чи грають на музичних інструментах. Загалом співами й музикою займаються всі школярі.
Учні вчаться й танцювати: при школі діє спортивно-танцювальний клуб "Тріумф". На заняттях із хорео-графії юні танцюристи опановують техніку сучасних танців під керівництвом хореографа Олени Кривич.
У гімназії відкрився оновлений басейн. Цього літа в ньому було зроблено капітальний ремонт, встановлено сучасне італійське обладнання, завдяки якому температура води в ньому не опускається нижче 25оС. Цей басейн є одним із найкращих у місті, в ньому вчаться плавати молодші учні  не тільки гімназії, а й інших шкіл.
А ті, хто вже навчається у старшій школі, мають можливість підтримувати свою фізичну форму на сучасних тренажерах, які знаходяться на внутрішньому дворику школи. Їх подарувала навчальному закладу міська влада.
Велике значення у Полтавській гімназії љ32 надається і краєзнавчій роботі. Вже 25 років у цьому шкільному закладі діє музей бойової слави
5-ї гвардійської армії, яка звільняла Полтаву від гітлерівців. Серед експонатів, представлених у його експозиції, є й особливо цінні. Наприклад, розібраний карабін невідомого бійця, марки, що були в обігу на території окупованої України, фронтові листи, гільзи від кулеметів, протитанкова міна. Усі ці та багато інших експонатів – результат копіткої  пошукової роботи учнів школи.
Належною дисципліною, успішністю школярів у гімназії переймаються не тільки вчителі, а й самі учні. Вже кілька років там успішно діє шкільне самоврядування. Активісти на чолі з шкільною старостою збираються щотижня, аби розробити план дій на найближчий час. А ще стежать за тим, щоб усі члени великого шкільного колективу були акуратними (в цьому навчальному закладі обов'язковою є шкільна форма), добре вчилися, не спізнювалися на заняття, допомагали один одному.
На шпальтах шкільної газети, яку створюють і випускають учні, висвітлюються новини шкільного життя, друкуються привітання, різні цікавинки.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.