“Під небом Полтави”

Презентація в залі Полтавського краєзнавчого музею стала справжнім святом для її учасників, бо ж мова йшла не лише про новий фотоальбом, яких уже видано чимало, а в першу чергу – про історичний зв'язок поколінь, про полтавців у світі, про Полтаву як духовний центр України. Але й новий альбом за-
слуговує на добре слово, він вибудований за принципом вертепу – "за путівник" у ньому взята "Енеїда" Івана Котляревського, яка, як запевняє один із авторів проекту письменник Сергій Жадан, "пасує до Полтави навіть ритмічно", що й доводить видання. А тому добре слово про нього на презентації сказали заступник голови обласної ради Петро Ворона, заступник міського голови Лариса Семеняга, професор, завідуючий кафедрою українознавства Полтавської аграрної академії Микола Якименко, доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри української мови, декан факультету філології та журналістики Полтавського педагогічного університету Микола Степаненко та ще багато промовців.
То й не дивно, що на цій піднесено патріотичній хвилі Михайло Волик озвучив цікаву ідею – запровадити День національної солідарності українців усього світу. І сподівається, що її почують та підтримають і громадські організації, й владні структури.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.