У Полтаві відкриється новий торговельно-офісний комплекс

БФК “Київ” зводиться у Київському районі обласного центру на перехресті Зіньківської і Павленківської вулиць за ініціативи почесного президента “Укрросметалу” Григорія Дашутіна та підтримки міської влади Полтави.
 Комплекс будується поруч, власне, на території ВАТ “Полтавський турбомеханічний завод” – одного з провідних підприємств концерну. На заводі останнім часом проведена значна реорганізація. Звільнення площ дозволяє оптимізувати управлінські процеси, зменшити енергозатрати, кількість застарілих верстатів, а в підсумку – значно підвищити економічну ефективність виробництва, на підприємстві впроваджуються сучасні технології з використанням новітнього енергозберігаючого обладнання. Оптимізація накладних виробничих витрат дозволить спрямувати кошти на подальше технічне переоснащення, що в підсумку сприятиме підвищенню якості продукції, зміцненню авторитету провідного вітчизняного виробника на міжнародному рівні, вирішенню соціальних проблем заводчан.
Першу чергу БФК “Київ” планується ввести в дію у лютому-березні наступного року. Його загальна площа – сто тисяч квадратних метрів. Тут планується створити близько 1500 нових робочих місць, тож кошти від бізнес-діяльності працюватимуть на економіку регіону. Загалом комплекс матиме 5 поверхів. На двох перших розташуються продуктовий супермаркет, магазини модного одягу та взуття. На четвертому поверсі буде так званий торговий квартал: кафе, салони краси та інші підприємства сфери послуг, відділення банків, туристичні агенції тощо. У комплексі розташується й оновлений Палац культури ПТМЗ з уже існуючими та новими гуртками, кількість яких планується збільшити вдвічі. Проектуються також кіноконцертний, спортивний і танцювальний зали. Буде і підземний паркінг.
За ініціативи Григорія Дашутіна та підтримки міського голови Полтави Андрія Матковського концерн, а точніше Полтавський турбомеханічний завод, взяв на себе зобов’язання реконструювати Павленківський парк. Проект передбачає нові зелені насадження, заміну пішохідних доріжок та освітлення, розташування зон відпочинку для дітей і масових гулянь. Тут же планується наступного року відзначити 120-ту річницю заснування заводу. Тільки на реконструкцію Павленківського парку планується спрямувати близько        7 мільйонів гривень.
Як зазначила директор департаменту оренди “Укрросметалу” Тетяна Авруцька, новий комплекс буде найбільш відвідуваним у Полтаві. Цьому сприятимуть зручний заїзд і парковка, реконструйований парк і Будинок культури з різноманітними студіями і гуртками, тут проводитимуть акції і презентації. Концерн вдало обрав компанію-консультанта – Українську торгову гільдію, яка провела маркетингові дослідження і нині працює у рамках ексклюзивної угоди із залучення орендарів. Про діяльність гільдії розповів її керуючий партнер Віталій Бойко. Новий комплекс дозволить мешканцям міста відчути себе повноправними європейцями, відзначив він.
Інвестиції концерну в будівництво БФК “Київ”, які становлять близько 400 млн грн, – це вкладення у майбутнє. Створення нових робочих місць – для будівельників, орендарів, підприємців та їх працівників – то наповнення міського бюджету, покращення показників соціально-економічного розвитку міста. Про це говорила заступник міського голови Полтави Тамара Плужник, наголосивши на тому, що міська рада підтримує інвесторів, які вкладають кошти у розбудову Полтави, розширення її інфраструктури. Для міста важливі також збереження і розвиток турбомеханічного заводу, Палацу культури, ефективне використання землі.
Голова правління ЗАТ “Укрросметал”, що є головним підрядником будівництва, Василь Макаренко підкреслив: новий унікальний об’єкт гармонійно увійде в архітектурний ансамбль міста, приваблюватиме як самих полтавців, так і туристів. Щоб прикрасити Полтаву гідною сучасною спорудою, зусиль доклали і проектанти – ДПІ “Міськбудпроект”.
У рамках заходу відбулася також презентація БФК “Київ” для потенційних орендарів із різних міст України.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.