Дбати про інтереси області

Баранов та Сергій Ясинський, начальники обласних управлінь і служб.
Депутати погодили додатково внести до проекту порядку денного сесії двадцять питань життєдіяльності області.
Про виконання обласного бюджету за перше півріччя 2008 року доповів начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Володимир Шапошніченко. За доходами (без врахування трансфертів із Державного бюджету України) обласний бюджет виконано у сумі 230,3 млн грн, що становить 52,2% від річних планових показників. Видаткова частина загального фонду бюджету освоєна на 88% до уточненого плану, спеціального фонду – на 26,7% до річних планових призначень.
У зв’язку з перевиконанням за перше півріччя планових показників доходної частини обласного бюджету, наголосив Володимир Шапошніченко, видаткова частина бюджету зростає майже на 28 млн грн, які будуть розділені відповідно до запитів головних розпорядників коштів та пропозицій депутатських комісій.
У контексті цього питання депутат Вячеслав Прядко порушив клопотання про фінансування робіт з ремонту покрівлі Миргородської центральної районної лікарні, здійснення першочергових робіт з усунення аварійного стану водовідвідного колектора від очисних споруд м.Миргород до річки Хорол.
Депутат Оксана Черкас внесла пропозицію створити робочу групу для вивчення питання введення в дію будівлі обласного центру естетичного виховання учнівської молоді.
Приклад неефективного використання бюджетних ресурсів навів голова постійної комісії Валерій Капленко. 817 тисяч гривень, виділених відповідно до рішення чотирнадцятої сесії обласної ради на реконструкцію будівлі Бірківської загальноосвітньої школи Зіньківського району, були використані не в повному обсязі й, на переконання депутата, нераціонально. Ремонтні роботи проводилися неорганізовано і повільно, через що школа, єдина в області, виявилася не готовою до початку нового навчального року.
На пропозицію Олександра Удовіченка, ситуацію в Бірківській школі доручено вивчити на виїзному засіданні постійній комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури, молодіжної політики, спорту та туризму.
Погоджуючи в цілому ідею надання в користування мисливських угідь острова Вишняки Кобеляцькому госпрозрахунковому мисливсько-рибальському господарству обласної організації УТМР, на пропозицію заступника голови обласної ради Володимира Марченка та голови постійної комісії Анатолія Шкарбана, депутати висунули умову – створити на острові зону відновлення тваринного світу з забороною полювання.
Певної гостроти набуло обговорення двох питань про погодження отримання без проведення аукціону спеціальних дозволів дочірньою компанією “Укргазвидобування” Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України” на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку газоносних надр області.
Оскільки “Нафтогаз України” не виконав своїх минулорічних фінансових зобов’язань перед областю та не уклав відповідну угоду на розбудову соціальної інфраструктури Полтавщини на 2008 рік, голова обласної ради Олександр Удовіченко зазначив, що обласна рада не має морального права підтримувати проекти цих сесійних рішень. Таку точку зору поділяють голова комісії Анатолій Шкарбан, депутати Володимир Оніщенко, Леонід Куроєдов.
Іншої думки депутати Ігор Горжій та Іван Близнюк, які висловилися за погодження дозволів ДК “Укргазвидобування”. Позиція цих депутатів пояснюється необхідністю сприяти видобутку газу саме державним підприємством, яке продає блакитне паливо населенню за цінами, значно нижчими, ніж ринкові.
Відтак вирішено винести дане питання на розгляд сесії за умови укладання НАК “Нафтогаз України” угоди на фінансування об’єктів соціальної сфери області на 2008 рік.
З метою збереження охорони довкілля заступник голови обласної ради Володимир Марченко запропонував доповнити пакет документів на погодження отримання дозволів на користування нафтогазоносними надрами області висновками державного управління охорони навколишнього природного середовища в області.
Депутат Надія Мякушко за дорученням фракції Соціалістичної партії України внесла до проекту порядку денного сесії питання про звернення обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо забезпечення соціального захисту дітей війни.
Обговорюючи питання про обласну Програму будівництва підвідних газових мереж до сільських населених пунктів Полтавської області на 2008– 2010 роки, депутат обласної ради Юрій Кобченко звернув увагу на дотримання принципу справедливості у розподілі коштів обласного бюджету та субвенцій із Державного бюджету України між районами області. Комісії рекомендували облдержадміністрації на кінець року надати обласній раді інформацію про обсяги та використання коштів, виділених із обласного бюджету, субвенцій із Держбюджету містам і районам області.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.