Полтавщина

Відтепер, уже другий рік поспіль, після завершення дитячої оздоровчої кампанії на зміну своїм онукам та правнукам сюди приїздять їхні дідусі й бабусі. У таборі на них чекають оздоровча терапія, калорійне харчування, цікаві культурно-масові заходи.
У районному територіальному центрі з обслуговування пенсіонерів і інвалідів стверджують, що бажаючих безкоштовно оздоровитися є багато, тому поточного року число путівок збільшили до 175. Кошти на їх оплату виділила районна рада. Ветерани війни та праці відпочивають у три зміни (по п’ять днів кожна) під опікою працівників терцентру та наглядом лікарів.
Таку ініціативу підтримали й у Крюківському райвиконкомі Кременчука, делегувавши до табору й своїх підопічних.

І телефон, і Інтернет
Євген ЛОПУШИНСЬКИЙ
Прес-служба Полтавської облдержадміністрації

Сучасну АТС відкрито у Котельві. Досі в райцентрі користувачів послуг телефонного зв’язку обслуговувала АТС, яку  ввели в дію ще в 1974 році. Тоді вона була розрахована на 500 номерів. Згодом цю кількість збільшили до 1700 номерів. Але й ця кількість не відповідала потребам селища, бо станом на 1 січня 2008 року в черзі на телефонізацію перебувало понад 660 чоловік. Та й сама АТС за більш ніж 30 років експлуатації фізично застаріла. Тому в Котелевському районі проклали волокно-оптичні лінії за двома напрямками та замінили аналогове обладнання АТС на цифрове. При цьому вдалося розблокувати 800 спарених та додатково розширити мережу на 500 нових номерів. Крім якісного телефонного зв’язку, в котелевців відтепер є змога користуватися високошвидкісним Інтернетом та іншими перевагами сучасних телекомунікаційних технологій.
В урочистостях з нагоди відкриття нової АТС у Котельві взяв участь голова облдержадміністрації Валерій Асадчев.

Заборонено несанкціоновані феєрверки
Ілона БОГАЧ
Журналіст

Виконавчий комітет Полтавської міської ради  прийняв розпорядження “Про впорядкування проведення масових заходів із застосуванням піротехнічних виробів на території міста Полтави”. Згідно з ним підприємствам, організаціям, установам та громадянам заборонено використовувати піротехнічні вироби без письмового погодження з органами державного пожежного нагляду та місцевого самоврядування, повідомляє прес-служба Полтавської міської ради. Відповідно до прийнятого документа визначені спеціально відведені для цього місця – майдан Незалежності біля стадіону “Ворскла”, Співоче поле парку відпочинку “Перемога” та біля новорічних ялинок (за погодженням органів місцевого самоврядування).
Незважаючи на вимоги даного розпорядження, біля деяких ресторанів увечері та вночі продовжують запускати феєрверки і салюти, внаслідок чого порушуються пожежна безпека й спокій громадян. Це викликає справедливі нарікання полтавців. Виконком міської ради попереджає керівників цих закладів про особисту відповідальність за порушення вимог діючого законодавства, затверджених міськвиконкомом режимів роботи та санітарних норм, йдеться у повідомленні.

Учні отримуватимуть стипендії
Олег БЕРЕЗЕНКО
Член НСЖУ

За особливі успіхи у навчанні, спорті, участь у громадському житті та художній самодіяльності кращі учні Гадяцької спеціалізованої школи-інтернату імені Єгора Кочергіна отримуватимуть іменні стипендії. Таке рішення було прийнято на засіданні ради навчального закладу та внесено до його статуту.
Серед іменних стипендій є стипендія імені Героя Радянського Союзу Єгора Кочергіна, який загинув, визволяючи Гадяч від німецько-фашистських загарбників; імені Героя Соціалістичної Праці, колишнього директора школи-інтернату Михайла Андрієвського, який протягом 36 років очолював цей заклад; також учнівська стипендія.
Грошові винагороди призначатимуться трьом кращим учням 5–11 класів і виплачуватимуться протягом одного семестру. Розмір стипендії відповідно становить 20, 15 та 10 відсотків мінімальної місячної заробітної плати.
Перших стипендіатів буде названо на відзначенні 50-річчя школи-інтернату – 23 вересня.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.