Валерій Асадчев:

Голова облдержадміністрації провів паралель між подіями в Грузії та Україні, зазначивши, що в обох випадках детонатором процесів виступила Росія. Різниця лише в тому, що в Грузії застосовано силовий варіант, а в Україні ситуацію дестабілізовано через посередництво певних політичних сил.
Підгрунтям же для цього, на думку Валерія Асадчева, є зміни до Конституції, які були ухвалені у 2004 році. "Ті політичні сили, які руйнували Конституцію, руйнували її саме для того, щоб створити у країні хаос", – переконаний голова облдержадміністрації. А якби Президент прагнув до авторитаризму й узурпації влади, то, – сказав Валерій Асадчев, – він би не прийняв зміни. Втім Президент сподівався, що політичні сили внесуть поправки і вдосконалять Основний закон. "У Верховній Раді за якихось 3–4 дні змінені фундаментальні засади Конституції. Виходить, у нас така Конституція, що, в залежності від того, хто з ким домовився, можна змінити функції і повноваження?.. Правий Президент, коли говорить, що Конституцію тепер повинні приймати тільки на референдумі. Тобто український народ повинен прийняти Конституцію і сказати всім політикам, усім гілкам влади – ось вам Конституція, яку ви не маєте права змінювати взагалі. Ніколи. Це ваша політична Біблія, і навчіться по ній жити!" – наголосив голова облдержадміністрації.
Щодо прагнення України до ЄС та НАТО, то, як зазначив Валерій Асадчев, нині існує два шляхи: або наша країна стає членом європейських структур,  або залишається буферною зоною.
"Президент сказав відверто – або ми йдемо в Європу, або ми не йдемо нікуди. Третього не дано. Ніхто нам не пропонує якісь інші варіанти військового захисту".
І в цьому випадку, переконаний голова облдержадміністрації, кожна політична сила має чітко заявити про свою позицію. Бо ж у передвиборних програмах європейські цінності декларували майже всі політичні партії, нині ж головною рушійною силою євроатлантичної інтеграції України поки що є винятково Президент та його політична сила.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.